Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (17 betyg)

Hamburgaren blir lite extra lyxig med chèvre, kapris och koriander.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 stora eller 4 små ciabattabröd
  • 0.5 kruka krispsallad
  • 2 avrunna, grillade marinerade paprikor på burk
  • 250 g skivad chèvre

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med bbq-sås, kapris, salt och peppar i en bunke. Forma 4 burgare.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i 5 minuter per sida.
  3. Blanda majonnäs eller crème fraiche med örter och vitlök, smaka av med salt.
  4. Dela bröden och stek i en torr panna så att de får lite färg.
  5. Fyll bröden med krispsallad, burgare, paprika, chèvre och toppa med örtdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



81% kötthalt.

2014-07-22

Tragiskt i era färdiga burgare.

Liknande recept

Spara recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Köttbullar i paprikasås

Betyg
Betyg
(133)
Spara recept

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammfärsbullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(44)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Örtdressing:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 stora eller 4 små ciabattabröd
  • 0.5 kruka krispsallad
  • 2 avrunna, grillade marinerade paprikor på burk
  • 250 g skivad chèvre

Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (17 betyg)

Hamburgaren blir lite extra lyxig med chèvre, kapris och koriander.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med bbq-sås, kapris, salt och peppar i en bunke. Forma 4 burgare.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i 5 minuter per sida.
  3. Blanda majonnäs eller crème fraiche med örter och vitlök, smaka av med salt.
  4. Dela bröden och stek i en torr panna så att de får lite färg.
  5. Fyll bröden med krispsallad, burgare, paprika, chèvre och toppa med örtdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



81% kötthalt.

2014-07-22

Tragiskt i era färdiga burgare.

Liknande recept

Spara recept

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

Betyg
Betyg
(187)
Spara recept

Fläskkotlett med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Glazerade ribs med grillad majskolv

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Köttbullar i paprikasås

Betyg
Betyg
(133)
Spara recept

Potatisquesadilla med fläskfilé och rödvinssky

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammfärsbullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fläskytterfilé med rostade rotfrukter och örtolja

Betyg
Betyg
(44)