Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Betyg (1-5):
3 (17 betyg)

Hamburgaren blir lite extra lyxig med chèvre, kapris och koriander.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Örtdressing:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 2 stora eller 4 små ciabattabröd
  • 0.5 kruka krispsallad
  • 2 avrunna, grillade marinerade paprikor på burk
  • 250 g skivad chèvre

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med bbq-sås, kapris, salt och peppar i en bunke. Forma 4 burgare.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i 5 minuter per sida.
  3. Blanda majonnäs eller crème fraiche med örter och vitlök, smaka av med salt.
  4. Dela bröden och stek i en torr panna så att de får lite färg.
  5. Fyll bröden med krispsallad, burgare, paprika, chèvre och toppa med örtdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



81% kötthalt.

2014-07-22

Tragiskt i era färdiga burgare.

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g nötfärs
  • 0.5 dl barbequesås
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Örtdressing:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk koriander eller basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Till servering:
  • 2 stora eller 4 små ciabattabröd
  • 0.5 kruka krispsallad
  • 2 avrunna, grillade marinerade paprikor på burk
  • 250 g skivad chèvre

Hamburgare med kapris, chèvre, grillad paprika och örtdressing

Betyg (1-5):
3 (17 betyg)

Hamburgaren blir lite extra lyxig med chèvre, kapris och koriander.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med bbq-sås, kapris, salt och peppar i en bunke. Forma 4 burgare.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme i 5 minuter per sida.
  3. Blanda majonnäs eller crème fraiche med örter och vitlök, smaka av med salt.
  4. Dela bröden och stek i en torr panna så att de får lite färg.
  5. Fyll bröden med krispsallad, burgare, paprika, chèvre och toppa med örtdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



81% kötthalt.

2014-07-22

Tragiskt i era färdiga burgare.

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies