Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg (1-5):
3.46 (26 betyg)

Hamburgare, en amerikansk klassiker som kan varieras med olika såser.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olja eller grillolja
  • Blue cheese dressing:
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl finsmulad ädelost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl sallad
  • 2 tomater i skivor
  • 1 liten röd lök i skivor

Gör så här

  1. Rör ihop dressingen till en slät sås.
  2. Blanda färsen väl, först med salt och sedan med kryddor. Forma biffar och pensla dem med olja. Grilla eller stek dem 2-3 minuter per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden med den skurna sidan ner. Lägg i hamburgare och grönsaker och klicka på dressingen.

Tips

Byt ut hamburgaren mot skinn- och benfria filéer av abborre, kolja eller gös. Smaksätt då gräddfilen med majonnäs, pressad citron och hackade örtkryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(2)

Godaste köttbullarna

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Pizza med olika topping

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Charkpizza med parmesan och citron

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olja eller grillolja
  • Blue cheese dressing:
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 dl finsmulad ädelost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 dl sallad
  • 2 tomater i skivor
  • 1 liten röd lök i skivor

Hamburgare med blue cheese-dressing

Betyg (1-5):
3.46 (26 betyg)

Hamburgare, en amerikansk klassiker som kan varieras med olika såser.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop dressingen till en slät sås.
  2. Blanda färsen väl, först med salt och sedan med kryddor. Forma biffar och pensla dem med olja. Grilla eller stek dem 2-3 minuter per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden med den skurna sidan ner. Lägg i hamburgare och grönsaker och klicka på dressingen.

Tips

Byt ut hamburgaren mot skinn- och benfria filéer av abborre, kolja eller gös. Smaksätt då gräddfilen med majonnäs, pressad citron och hackade örtkryddor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(2)

Godaste köttbullarna

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Pizza med olika topping

(1)

Nacho de lux med pulled pork

(6)

Charkpizza med parmesan och citron

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies