Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.81 (53 betyg)

En häftig liten förrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten endive, plockade blad
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 25 g smör
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • pressad citron
  • salt

Gör så här

  1. Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
  3. Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Iren lundquist

2011-12-11

God förätt!

Liknande recept

Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sommarfräsch räkcocktail

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liten endive, plockade blad
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 25 g smör
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • pressad citron
  • salt

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.81 (53 betyg)

En häftig liten förrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
  3. Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Iren lundquist

2011-12-11

God förätt!

Liknande recept

Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sommarfräsch räkcocktail

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg
Betyg
(8)