Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg (1-5):
2.79 (52 betyg)

En häftig liten förrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 liten endive, plockade blad
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 25 g smör
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • pressad citron
  • salt

Gör så här

  1. Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
  3. Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Iren lundquist

2011-12-11

God förätt!

Liknande recept

Ceviche i salladsblad

(3)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Avokadomousse med chiliräkor

(83)

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liten endive, plockade blad
  • 2 fileade röda grapefrukter
  • 25 g smör
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
  • pressad citron
  • salt

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

Betyg (1-5):
2.79 (52 betyg)

En häftig liten förrätt.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
  3. Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Iren lundquist

2011-12-11

God förätt!

Liknande recept

Ceviche i salladsblad

(3)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Avokadomousse med chiliräkor

(83)

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies