
Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt
Betyg (1-5):
En häftig liten förrätt.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 1 liten endive, plockade blad
- 2 fileade röda grapefrukter
- 25 g smör
- 8 kammussla (pilgrimsmussla)
- svartpeppar
- 1 msk honung
- 0.5 urkärnad och finhackad röd chili
- pressad citron
- salt
Gör så här
- Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
- Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
- Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.
Liknande recept
Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt
Betyg (1-5):
En häftig liten förrätt.
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Varva endivbladen och grapefruktklyftorna på 4 portionsfat.
- Hetta upp smöret i en stekpanna. Halstra musslorna hastigt på stark värme (steks de för länge blir de sega). Salta och peppra.
- Ta upp musslorna ur stekpannan och låt honung och chili fräsa någon minut med smöret. Lägg pilgrimsmusslorna på salladen, skeda över smörskyn och pressa över citronsaft.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Iren lundquist
2011-12-11
God förätt!