Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg (1-5):
3.35 (52 betyg)

Het och härlig plockmat särskillda tillfällen.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 dl majsolja
  • Marinad:
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, skal och saft
  • 2 msk majsolja
  • Till servering:
  • 2 lime

Gör så här

Marinad

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, rivet citronskal (bara det gula) och -saft och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera dem 15 min.

Stekning

  1. Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida. Ta upp musslorna, hetta ev upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. Skär limefrukterna i små klyftor.

Servering

Servera som tilltugg eller tillsammans med en grönsallad som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Woldts

2014-10-02

Igår gjorde jag förrätten igen och denna gången blandade jag en 1/2 matsked soja i marinaden. Det blev jätte gott. Nästa gång skall vi äta de med två marinader och tävla :-)

Woldts

2014-09-11

Gott, jätte bra förrät

6 juni 2014

2014-06-06

Jag är inte någon stor fan av pilgrimsmusslor, men med dennanarrinad var det toppen, så det är 2:a gången på en vecka jag käkar detta, toppat med lite färska räkor och en gazpacho shots!

Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 8 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 dl majsolja
  • Marinad:
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, skal och saft
  • 2 msk majsolja
  • Till servering:
  • 2 lime

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg (1-5):
3.35 (52 betyg)

Het och härlig plockmat särskillda tillfällen.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Marinad

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, rivet citronskal (bara det gula) och -saft och olja i en skål, lägg i pilgrimsmusslorna och marinera dem 15 min.

Stekning

  1. Värm olja i en stekpanna, lägg i musslorna och stek dem på hög värme 1-2 min på varje sida. Ta upp musslorna, hetta ev upp marinaden i stekpannan och häll den över musslorna. Skär limefrukterna i små klyftor.

Servering

Servera som tilltugg eller tillsammans med en grönsallad som förrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Woldts

2014-10-02

Igår gjorde jag förrätten igen och denna gången blandade jag en 1/2 matsked soja i marinaden. Det blev jätte gott. Nästa gång skall vi äta de med två marinader och tävla :-)

Woldts

2014-09-11

Gott, jätte bra förrät

6 juni 2014

2014-06-06

Jag är inte någon stor fan av pilgrimsmusslor, men med dennanarrinad var det toppen, så det är 2:a gången på en vecka jag käkar detta, toppat med lite färska räkor och en gazpacho shots!

Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Fish tacos deluxe

(32)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies