För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
  3. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
  4. Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ceviche i salladsblad

(3)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

(53)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(5)

Krabba i saffransbuljong

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
  3. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
  4. Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ceviche i salladsblad

(3)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Halstrade pilgrimsmusslor på endiv och grapefrukt

(53)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(5)

Krabba i saffransbuljong

(5)