
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 12 kammussla (pilgrimsmussla)
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- Blomkålspuré:
- 400 g blomkål
- 2 msk crème fraiche
- salt
- Till servering:
- 40 g smör
- 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
- 20 g vattenkrasse eller mâchesallad
Gör så här
- Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
- Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
- Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
- Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.
Liknande recept
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
- Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
- Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
- Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!