Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
  3. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
  4. Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Blomkålspuré:
  • 400 g blomkål
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • Till servering:
  • 40 g smör
  • 0.5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 20 g vattenkrasse eller mâchesallad

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och mixa till en slät puré med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Bryn smöret till serveringen i en kastrull under omrörning tills det doftar nötigt.
  3. Låt musslorna rinna av på hushållspapper. Hetta upp en stekpanna. Stek musslorna ca 20 sek per sida i smör så de får fin färg, salta.
  4. Lägg upp blomkålspuré och musslor på 4 tallrikar eller i musselskal. Toppa med grovt hackade nötter, vattenkrasse och ringla över det brynta smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ceviche i salladsblad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kräftsoppa

Betyg
Betyg
(21)