Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(1)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(1)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Laxtaco - Coop

(6)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(1)

Inkokt lax med ingefära och krämig wasabisås - Coop

(1)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Laxtaco - Coop

(6)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies