
Halstrad torsk i kryddig vinlag
Betyg (1-5):
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg torskfilé (utan skinn)
- rapsolja
- peppar
- Vinlag med saffran:
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1.5 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 paket saffran (1/2 g)
- 1 dl råsocker
- 2 stjärnanis
- 1.5 kanelstång
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- 1 bit färsk ingefära, hackad
- 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
- 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
- färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
- 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter
Gör så här
- Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
- Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.
Liknande recept
Halstrad torsk i kryddig vinlag
Betyg (1-5):
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
- Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!