Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Skaldjurscheesecake

(33)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Gravad röding

(22)

Kall inkokt rosa lax

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg torskfilé (utan skinn)
  • rapsolja
  • peppar
  • Vinlag med saffran:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 paket saffran (1/2 g)
  • 1 dl råsocker
  • 2 stjärnanis
  • 1.5 kanelstång
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 bit färsk ingefära, hackad
  • 1 spansk chilifrukt, delad, urkärnad
  • 1 msk sillkryddor (färdig kryddblandning)
  • färska örter, 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och
  • 1 kvist dragon eller 1/2 tsk franska örter

Halstrad torsk i kryddig vinlag

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i cirka 3x3 cm stora bitar, salta och peppra dem lite lätt. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn bitarna hastigt på ena sidan. Lägg över bitarna på ett fat med kanter. Gör vinlagen: Koka upp vinäger, vin, vatten, saffran, salt och socker i en kastrull. Låt det koka tills sockret och saltet har smält, lägg ner stjärnanis och kanelstång. Lägg ner schalottenlök, vitlök, ingefäran, sillkryddor och örter i vinlagen.
  2. Låt blandningen småputtra i 10-15 minuter. Låt den svalna.Häll vinlagen över torsken. Låt den stå kallt över natten. Servera kall med potatiskräm och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

Skaldjurscheesecake

(33)

Quinoasallad med rökt lax

(74)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Gravad röding

(22)

Kall inkokt rosa lax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies