Fiskspett med citrongräsmarinad

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
  • 500 g vit fisk, t ex torskrygg
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • Till servering:
  • 1 röd chili, hackad
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och vänd runt i salt. Låt stå ca 30 min.
  2. Finhacka citrongräs och chili. Mixa det hackade med ingefära, fisksås och olja. Vänd runt fisken i marinaden och låt marinera minst 30 min.
  3. Trä fisken på blötlagda spett och pensla med mer olja. Grilla till fin färg runt om, 3-4 min. Servera med hackad chili, koriander och limeklyftor.

Servering

Servera med någon av våra goda nudelsallader på coop.se.

Tips

Att grilla fisk kräver lagom glöd, inoljad fisk och tålamodet att låta fisken ligga still tills det blivit en fin yta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Sarah. Vi har haft färskt citrongräs, men det fungerar även med den på burk. Mvh Maja, redaktör

Sarah

2020-08-15

Är det färskt citrongräs eller på burk?

Checkbox Coop

2017-05-24

Till Anna och Ragna: Det ska vara en kruka koriander.

Ragna

2017-05-15

I detta recept anges 1 koriander. Vad menas med det? Är det 1 blad eller?

Anna

2017-05-14

Vad betyder 1 koriander och 1 citrongräs? En kruka? Står redan en halv kruka koriander... 🤔

Kerstin

2017-05-14

Färsk koriander är inte allas favorit, så jag blandar persilja o koriander....... för lite mildare/snällare smak

Fiskspett med citrongräsmarinad
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g vit fisk, t ex torskrygg
  • 1 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • Till servering:
  • 1 röd chili, hackad
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och vänd runt i salt. Låt stå ca 30 min.
  2. Finhacka citrongräs och chili. Mixa det hackade med ingefära, fisksås och olja. Vänd runt fisken i marinaden och låt marinera minst 30 min.
  3. Trä fisken på blötlagda spett och pensla med mer olja. Grilla till fin färg runt om, 3-4 min. Servera med hackad chili, koriander och limeklyftor.

Servering

Servera med någon av våra goda nudelsallader på coop.se.

Tips

Att grilla fisk kräver lagom glöd, inoljad fisk och tålamodet att låta fisken ligga still tills det blivit en fin yta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Sarah. Vi har haft färskt citrongräs, men det fungerar även med den på burk. Mvh Maja, redaktör

Sarah

2020-08-15

Är det färskt citrongräs eller på burk?

Checkbox Coop

2017-05-24

Till Anna och Ragna: Det ska vara en kruka koriander.

Ragna

2017-05-15

I detta recept anges 1 koriander. Vad menas med det? Är det 1 blad eller?

Anna

2017-05-14

Vad betyder 1 koriander och 1 citrongräs? En kruka? Står redan en halv kruka koriander... 🤔

Kerstin

2017-05-14

Färsk koriander är inte allas favorit, så jag blandar persilja o koriander....... för lite mildare/snällare smak