Fiskspett med citrongräsmarinad
  • Tid 20 min + tid att marinera

Fiskspett med citrongräsmarinad

3.8 (5 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + tid att marinera
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g vit fisk, t ex torskrygg
  • 1 tsk salt
Marinad:
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
Till servering:
  • 1 röd chili, hackad
Till servering
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fisken i tärningar och vänd runt i salt. Låt stå ca 30 min.

  2. 2

    Finhacka citrongräs och chili. Mixa det hackade med ingefära, fisksås och olja. Vänd runt fisken i marinaden och låt marinera minst 30 min.

  3. 3

    Trä fisken på blötlagda spett och pensla med mer olja. Grilla till fin färg runt om, 3-4 min. Servera med hackad chili, koriander och limeklyftor.

Servering

Servera med någon av våra goda nudelsallader på coop.se.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Att grilla fisk kräver lagom glöd, inoljad fisk och tålamodet att låta fisken ligga still tills det blivit en fin yta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Anna och Ragna: Det ska vara en kruka koriander.

  • Ragna

    I detta recept anges 1 koriander. Vad menas med det? Är det 1 blad eller?

  • Anna

    Vad betyder 1 koriander och 1 citrongräs? En kruka? Står redan en halv kruka koriander... 🤔

  • Kerstin

    Färsk koriander är inte allas favorit, så jag blandar persilja o koriander....... för lite mildare/snällare smak