Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt
  • Tid 35 min

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

4 (2 betyg)

Har ni inte lagat fiskbiffar tidigare så måste ni testa de här. Kryddiga asiatiska smaker, roliga tillbehör och tillåtet att äta med händerna. Lägg en fiskbiff i ett krispigt salladsblad, lägg på lite picklad lök och korianderyoghurt. Pressa över lite lime och vik ihop salladsbladet runt härligheten. Gott!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torsk eller kolja, färsk eller fryst och tinad
  • 1 ägg
  • 1 msk mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
Snabbpicklad rödlök:
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
Korianderyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka koriander, stjälkar och blad, hackade
  • salt
Till servering:
  • potatisklyftor eller ris
  • isbergssallad
  • limeklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Snabbpicklad rödlök: Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

Fiskbiffar:

  1. 1

    Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry ev chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, ca 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och ev limeklyftor.

Servering

Gott att rulla in en fiskbiff och lök i ett salladsblad och doppa i såsen.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar