Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt
  • Tid 35 min

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

4.33 (3 betyg)

Har ni inte lagat fiskbiffar tidigare så måste ni testa de här. Kryddiga asiatiska smaker, roliga tillbehör och tillåtet att äta med händerna. Lägg en fiskbiff i ett krispigt salladsblad, lägg på lite picklad lök och korianderyoghurt. Pressa över lite lime och vik ihop salladsbladet runt härligheten. Gott!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torsk eller kolja, färsk eller fryst och tinad
  • 1 ägg
  • 1 msk mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
Snabbpicklad rödlök:
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
Korianderyoghurt:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 kruka koriander, stjälkar och blad, hackade
  • salt
Till servering:
  • potatisklyftor eller ris
  • isbergssallad
  • limeklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Snabbpicklad rödlök: Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

Fiskbiffar:

  1. 1

    Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry ev chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, ca 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och ev limeklyftor.

Servering

Gott att rulla in en fiskbiff och lök i ett salladsblad och doppa i såsen.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar