Halloumitaco med tomat- och avokadosalsa
  • Tid 30 min

Halloumitaco med tomat- och avokadosalsa

4 (11 betyg)

Att byta köttfärsen mot halloumi ge en ny tacoupplevelse. Toppa halloumin med en krispig och syrlig vitkålssallad samt en vitlökskryddig salsa med tomater och avokado.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 2 förpackning halloumi (à 200 g)
  • 1 påse smoky halloumi taco kryddmix (à 25 g)
  • 1 msk neutral olja
  • 8 soft tortilla original
  • 1 kruka koriander, till servering
  • 1 lime, i klyftor, till servering
Vitkålssallad:
  • 400 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
  • 2 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic
Tomat- och avokadosalsa
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 2 salladslökar, strimlade
  • vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vitkålssallad: Blanda den strimlade vitkålen med resten av ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.

Tomat- och avokadosalsa:

  1. 1

    Tärna tomater och avokado, blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär halloumin i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin hastigt runt om på medelhög värme till fin färg. Strö över kryddmixen och stek någon minut till.

  3. 3

    Stek tortillabröden i torr stekpanna så att de får fin färg. Fyll bröden med vitkålssallad, salsa och halloumi. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kiira

    Gott recept vill man kan man även göra som en sallad om man vill bara att skippa tacobrödet ^^ Smidigt som matlåda till jobbet ^^

  • Jeanette

    Jättegott!

  • Annika

    Saknar i ingredienslista tomatsalsa.