
Halloumitaco med tomat- och avokadosalsa
Att byta köttfärsen mot halloumi ge en ny tacoupplevelse. Toppa halloumin med en krispig och syrlig vitkålssallad samt en vitlökskryddig salsa med tomater och avokado.
- 2 förpackning halloumi (à 200 g)
- 1 påse smoky halloumi taco kryddmix (à 25 g)
- 1 msk neutral olja
- 8 soft tortilla original
- 1 kruka koriander, till servering
- 1 lime, i klyftor, till servering
- Vitkålssallad:
- 400 g strimlad vitkål, Hackat & Klart
- 2 msk sesamfrön, torrostade
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
- 2 tsk flytande honung
- 2 tsk neutral olja
- 0.5 tsk salt
- Dryckestips:
- Carlsberg non alcoholic organic
- Tomat- och avokadosalsa
- 250 g körsbärstomater
- 2 avokador
- 2 salladslökar, strimlade
- vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk neutral olja
- 2 tsk flytande honung
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Vitkålssallad: Blanda den strimlade vitkålen med resten av ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Tomat- och avokadosalsa:
- Tärna tomater och avokado, blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin hastigt runt om på medelhög värme till fin färg. Strö över kryddmixen och stek någon minut till.
- Stek tortillabröden i torr stekpanna så att de får fin färg. Fyll bröden med vitkålssallad, salsa och halloumi. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.
Halloumitaco med tomat- och avokadosalsa
Att byta köttfärsen mot halloumi ge en ny tacoupplevelse. Toppa halloumin med en krispig och syrlig vitkålssallad samt en vitlökskryddig salsa med tomater och avokado.
Gör så här
- Vitkålssallad: Blanda den strimlade vitkålen med resten av ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Tomat- och avokadosalsa:
- Tärna tomater och avokado, blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
- Skär halloumin i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin hastigt runt om på medelhög värme till fin färg. Strö över kryddmixen och stek någon minut till.
- Stek tortillabröden i torr stekpanna så att de får fin färg. Fyll bröden med vitkålssallad, salsa och halloumi. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-08-16
Min och mannens favorit! Mums…
2021-05-06
Jättegott! Väldigt uppskattat hemma. Fräscht och enkelt. Jag tog lite citronsaft i tomatsalsan och vi hade lite groddar till för extra textur. Tog också halva påsen kryddor och det räckte om man inte älskar rökig smak. Det här gör vi definitivt igen!
2019-11-27
Bytte salladslök mot rödlök och skippade tomat helt. Riktigt gott!
2019-04-06
Gott recept vill man kan man även göra som en sallad om man vill bara att skippa tacobrödet ^^ Smidigt som matlåda till jobbet ^^
2018-12-08
Saknar i ingredienslista tomatsalsa.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annika
2021-08-16
Min och mannens favorit! Mums…
Karolina
2021-05-06
Jättegott! Väldigt uppskattat hemma. Fräscht och enkelt. Jag tog lite citronsaft i tomatsalsan och vi hade lite groddar till för extra textur. Tog också halva påsen kryddor och det räckte om man inte älskar rökig smak. Det här gör vi definitivt igen!
Emmy
2019-11-27
Bytte salladslök mot rödlök och skippade tomat helt. Riktigt gott!
Kiira
2019-04-06
Gott recept vill man kan man även göra som en sallad om man vill bara att skippa tacobrödet ^^ Smidigt som matlåda till jobbet ^^
Annika
2018-12-08
Saknar i ingredienslista tomatsalsa.