Halloumibiffar med rostad potatis

Betyg (1-5):
3.78 (40 betyg)

Vegetariska biffar med halloumi, morot och kikärtor. Enkla att göra och gott att servera med rostad potatis och spenat. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning kikärtor
  • 2 morötter
  • 0.5 zucchini
  • 2 salladslök, strimlad
  • 150 g halloumi
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja
  • 40 g babyspenat
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela potatis på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Skölj av kikärtorna i kallt vatten och mosa grovt i en bunke. Riv ner morötter, zucchini, lök och halloumi. Blanda runt med mjöl, ägg, bakpulver och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek små biffar av smeten på medelvärme, ca 3 min per sida. Vänd ihop spenaten med den varma potatisen och pressa över lite citron vid servering.

Servering

Lägg biffarna mellan bröd och gör hamburgare till barnen.

Tips

Finns turkisk yoghurt, gräddfil eller creme fraiche hemma? Pressa i vitlök och servera till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-25

Hej! Ca 230-240 g avrunnen vikt. Lycka till med biffarna! hälsar Elsa, webbredaktör

Anna

2019-01-25

Hur mycket kikärtor ska det vara? Det finns ju olika storlekar på paketen.

M

2018-02-11

Utan tvekan de godaste biffarna jag ätit! Såg till att krama ur vätskan rejält ur både zucchini och morötter samt hällde i 1-2 msk potatismjöl för att få biffarna att hålla ihop bättre och för att de skulle bli lite fastare. Serverade till rostad potatis och en fetaostkräm. MYCKET gott!

Marie

2017-04-03

En favoriträtt som jag återkommer till. Ett tips är att ha i lite mer mjöl/potatismjöl/maizena om smeten är svår att hålla ihop. Också lite svårt med proportionerna, hade varit bättre om allt varit angivet i gram istället för t ex "0,5 zucchini". Men supersmarriga är dem, och de kan gott efterstekas på låg värme för att hålla ihop ännu bättre.

Ingolf

2017-02-11

Första gången jag stekte dessa goda haloumibiffar, tyckte jag att det tog en hel evighet att få smeten att stelna, så att biffarna höll ihop och inte var blöta inuti. Det verkade vara för lite vattenbindande ingredienser, så jag var tvungen att dunsta bort en massa vatten innan biffarna blev fasta. Så andra gången jag skulle steka, gjorde jag ett experiment. Jag vägde upp smet till en biff, och sen stekte jag tills den kändes stekt och lagom fast, och vägde igen. Den hade då tappat drygt en tredjedel av sin vikt, och hade minskat till ungefär halva tjockleken. För att binda den mängden vatten (cirka 500 g) skulle jag behöva tillsätta 250 g kikärtsmjöl. Jag nöjde mig med 200 g, och då blev biffarna lättstekta och snabbstekta (och goda). Smeten blev fast och lätthanterlig. Möjligen skulle jag ha nöjt mig med 150 g, skall testa nästa gång. För att forma biffarna, lade jag ett runt pepparkaksmått i stekpannan (diameter 8 cm), och klämde ut smet i detta. Sedan kunde jag lyfta upp måttet och flytta det till nästa plats i stekpannan för nästa biff.

Hanna webbredaktör

2017-01-23

Till Helena: Hej, Vi ber om ursäkt för fel av leverans. Vänligen kontakta kundtjänst på telefonnummer 0771 17 17 17.

Helena

2017-01-19

Knepigt med kikärtorna i vår matkasse medföljde 4 brk kikärtor. Hur mkt är 1 förpackning?=1burk? I så fall undrar jag vad resten av kikärtorna ska vara i?

Frida

2016-03-07

Gjorde enligt receptet och tyvärr höll biffarna inte ihop bra alls. Men väldigt goda!

Hanna

2016-01-13

Det finns det olika typer av vegetariskt, det vanligaste är att både mejeriprodukter och ägg används/"tillåts". Sedan finns mer strikta typer av vegetariskt. När inga animaliska produkter används alls kallas det veganskt. Jättegoda biffar som jag absolut kommer göra igen! Håller med att potatisen kan bytas ut mot något lättare.

Lena Sjögren

2015-11-14

Har fått lärs mig att vego mat EJ innehåller några animaliska produkter o det står ju ägg i receptet..

Rebecca

2015-09-26

Jättefina vegobiffar som håller ihop bra! Skippa dock potatisen till - det blir för tungt! Serveras nästa gång med en ljummen sallad eller lite ugnsrostade grönsaker och kall vitlökssås.

Emily

2015-09-07

Riktigt goda! Hade klyftpotatis till och det blev kanon! Ett tips är att låta smeten stå och dra en stund innan man gör biffarna, då håller de ihop bättre!

My

2015-06-25

Goda,men väldigt mäktiga biffar. Hade också bulgur till istället. En god måltid!

Marie

2015-06-24

Supergoda men fick tillsätta lite potatismjöl då degen blev för rinnig. Att utesluta kikärtorna hade nog varit svårt, det var svårt nog som det var att få biffarna att hålla samman. Men annars mycket goda! Och gjorde bulgur till, blev supergott!

Christine

2015-03-31

Mycket gott! Vi hade inga kikärtor hemma så vi skippade dem och det blev super! Kommer helt klart att lagas igen!

Susanne, redaktör

2015-02-09

Hej! Provköket hälsar att såsen är en myntayoghurt. Smaksätt turkisk yoghurt med finhackad mynta och ev lite vitlök. Smaka av med salt.

Jenny

2015-01-31

Mycket goda biffar som även uppskattades av 2-åringen men potatisen kändes fel till. Bulgur eller bara en sallad hade varit nog. Till sås tog jag turkisk yoghurt med lite vitlök och honung, supergott.

Lotta

2015-01-30

Har inte lagat just detta men mycket god enkel sås till är vanlig grekisk eller turkisk yoghurt med 1 msk vardera av torkad basilika, dragon och timjan som man mortlar innan och rör ner i 2-3 dl yoghurt tillsammans med lite salt efter smak. Mycket god sås att ha till fisk är detta också.

Emma

2015-01-29

Ja, det vore bra med recept på såsen till!

Frida

2015-01-25

Står ingenting om den vita röran som syns på bilden?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(14)

Huevos Rancheros - Lotta Lundgren

(123)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(13)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(2)

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

(7)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning kikärtor
  • 2 morötter
  • 0.5 zucchini
  • 2 salladslök, strimlad
  • 150 g halloumi
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja
  • 40 g babyspenat
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt

Halloumibiffar med rostad potatis

Betyg (1-5):
3.78 (40 betyg)

Vegetariska biffar med halloumi, morot och kikärtor. Enkla att göra och gott att servera med rostad potatis och spenat. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela potatis på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Skölj av kikärtorna i kallt vatten och mosa grovt i en bunke. Riv ner morötter, zucchini, lök och halloumi. Blanda runt med mjöl, ägg, bakpulver och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek små biffar av smeten på medelvärme, ca 3 min per sida. Vänd ihop spenaten med den varma potatisen och pressa över lite citron vid servering.

Servering

Lägg biffarna mellan bröd och gör hamburgare till barnen.

Tips

Finns turkisk yoghurt, gräddfil eller creme fraiche hemma? Pressa i vitlök och servera till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-01-25

Hej! Ca 230-240 g avrunnen vikt. Lycka till med biffarna! hälsar Elsa, webbredaktör

Anna

2019-01-25

Hur mycket kikärtor ska det vara? Det finns ju olika storlekar på paketen.

M

2018-02-11

Utan tvekan de godaste biffarna jag ätit! Såg till att krama ur vätskan rejält ur både zucchini och morötter samt hällde i 1-2 msk potatismjöl för att få biffarna att hålla ihop bättre och för att de skulle bli lite fastare. Serverade till rostad potatis och en fetaostkräm. MYCKET gott!

Marie

2017-04-03

En favoriträtt som jag återkommer till. Ett tips är att ha i lite mer mjöl/potatismjöl/maizena om smeten är svår att hålla ihop. Också lite svårt med proportionerna, hade varit bättre om allt varit angivet i gram istället för t ex "0,5 zucchini". Men supersmarriga är dem, och de kan gott efterstekas på låg värme för att hålla ihop ännu bättre.

Ingolf

2017-02-11

Första gången jag stekte dessa goda haloumibiffar, tyckte jag att det tog en hel evighet att få smeten att stelna, så att biffarna höll ihop och inte var blöta inuti. Det verkade vara för lite vattenbindande ingredienser, så jag var tvungen att dunsta bort en massa vatten innan biffarna blev fasta. Så andra gången jag skulle steka, gjorde jag ett experiment. Jag vägde upp smet till en biff, och sen stekte jag tills den kändes stekt och lagom fast, och vägde igen. Den hade då tappat drygt en tredjedel av sin vikt, och hade minskat till ungefär halva tjockleken. För att binda den mängden vatten (cirka 500 g) skulle jag behöva tillsätta 250 g kikärtsmjöl. Jag nöjde mig med 200 g, och då blev biffarna lättstekta och snabbstekta (och goda). Smeten blev fast och lätthanterlig. Möjligen skulle jag ha nöjt mig med 150 g, skall testa nästa gång. För att forma biffarna, lade jag ett runt pepparkaksmått i stekpannan (diameter 8 cm), och klämde ut smet i detta. Sedan kunde jag lyfta upp måttet och flytta det till nästa plats i stekpannan för nästa biff.

Hanna webbredaktör

2017-01-23

Till Helena: Hej, Vi ber om ursäkt för fel av leverans. Vänligen kontakta kundtjänst på telefonnummer 0771 17 17 17.

Helena

2017-01-19

Knepigt med kikärtorna i vår matkasse medföljde 4 brk kikärtor. Hur mkt är 1 förpackning?=1burk? I så fall undrar jag vad resten av kikärtorna ska vara i?

Frida

2016-03-07

Gjorde enligt receptet och tyvärr höll biffarna inte ihop bra alls. Men väldigt goda!

Hanna

2016-01-13

Det finns det olika typer av vegetariskt, det vanligaste är att både mejeriprodukter och ägg används/"tillåts". Sedan finns mer strikta typer av vegetariskt. När inga animaliska produkter används alls kallas det veganskt. Jättegoda biffar som jag absolut kommer göra igen! Håller med att potatisen kan bytas ut mot något lättare.

Lena Sjögren

2015-11-14

Har fått lärs mig att vego mat EJ innehåller några animaliska produkter o det står ju ägg i receptet..

Rebecca

2015-09-26

Jättefina vegobiffar som håller ihop bra! Skippa dock potatisen till - det blir för tungt! Serveras nästa gång med en ljummen sallad eller lite ugnsrostade grönsaker och kall vitlökssås.

Emily

2015-09-07

Riktigt goda! Hade klyftpotatis till och det blev kanon! Ett tips är att låta smeten stå och dra en stund innan man gör biffarna, då håller de ihop bättre!

My

2015-06-25

Goda,men väldigt mäktiga biffar. Hade också bulgur till istället. En god måltid!

Marie

2015-06-24

Supergoda men fick tillsätta lite potatismjöl då degen blev för rinnig. Att utesluta kikärtorna hade nog varit svårt, det var svårt nog som det var att få biffarna att hålla samman. Men annars mycket goda! Och gjorde bulgur till, blev supergott!

Christine

2015-03-31

Mycket gott! Vi hade inga kikärtor hemma så vi skippade dem och det blev super! Kommer helt klart att lagas igen!

Susanne, redaktör

2015-02-09

Hej! Provköket hälsar att såsen är en myntayoghurt. Smaksätt turkisk yoghurt med finhackad mynta och ev lite vitlök. Smaka av med salt.

Jenny

2015-01-31

Mycket goda biffar som även uppskattades av 2-åringen men potatisen kändes fel till. Bulgur eller bara en sallad hade varit nog. Till sås tog jag turkisk yoghurt med lite vitlök och honung, supergott.

Lotta

2015-01-30

Har inte lagat just detta men mycket god enkel sås till är vanlig grekisk eller turkisk yoghurt med 1 msk vardera av torkad basilika, dragon och timjan som man mortlar innan och rör ner i 2-3 dl yoghurt tillsammans med lite salt efter smak. Mycket god sås att ha till fisk är detta också.

Emma

2015-01-29

Ja, det vore bra med recept på såsen till!

Frida

2015-01-25

Står ingenting om den vita röran som syns på bilden?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

Entrecôtespett och kikärtssallad med fetaost

(74)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(14)

Huevos Rancheros - Lotta Lundgren

(123)

Tortillapiroger med fredagskänsla

(13)

Kycklingfärsspett med grekisk sallad

(2)

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

(7)

Fantasticatomater med bönor i ugn

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies