Sötpotatis med rostad majs, bönor och fetaost
  • Tid 15 min

Sötpotatis med rostad majs, bönor och fetaost

4.54 (13 betyg)

De söta smakerna från sötpotatis, bönor och majs samsas med den salta smaken från fetaosten. Allt kryddas med chili, lime och koriander och blir till en härligt färgglad, vegetarik måltid.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 150 g majskorn
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 röd chili, skivad
  • 500 g sötpotatisspaghetti hackat och klart eller morotsspaghetti
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 lime, pressad saft
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka koriander, plockade blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen lätt krispig och till fin färg. Vänd ner bönor och ev chili, rör om tills allt är varmt och häll över på ett fat.

  2. 2

    Droppa i mer olja i stekpannan och fräs spaghettin 2–3 min. Vänd runt hela tiden. Tillsätt bönblandningen, salladslök och salt. Pressa över limesaft och smula över fetaost. Toppa med koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Var bönberedd – koka en stor laddning och frys in portionspåsar till hela veckans matlagning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Bertil: Det är färdiga produkter i påse på grönsaksavdelningen som heter spaghetti.

  • Bertil

    "Spaghetti" är vilseledande. Ändra till "finstrimlad sötpotatis" så sparar vi mycket tid i butiken på jakt efter en produkt som inte finns.

  • Henrik

    Ny vegetarisk favorit! Överraskande gott! Köpte sötpotatis och hyvlade med osthyvel istället.

  • Karina

    Mina absoluta favorit där jag river morötter i matberedaren i brist på "spagetti"

Visa fler