Fänkålspotage

Fänkålspotage

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
  • Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering

Gör så här

  1. Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.
  3. Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2019-11-30

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Vi gratinerade soppan i ugnen och använde oss av kryddost.

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Fänkålspotage
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
  • Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering

Fänkålspotage

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.
  3. Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2019-11-30

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Vi gratinerade soppan i ugnen och använde oss av kryddost.

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)