Fänkålspotage

Fänkålspotage

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
  • Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering

Gör så här

  1. Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.
  3. Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2019-11-30

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Vi gratinerade soppan i ugnen och använde oss av kryddost.

Fänkålspotage
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
  • Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering

Fänkålspotage

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.
  2. Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.
  3. Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malena

2019-11-30

En fantastiskt god soppa i all sin enkelhet. Vi gratinerade soppan i ugnen och använde oss av kryddost.