Fänkålspotage
  • Tid 20 min

Fänkålspotage

0 (0 betyg)

Smakrik soppa på potatis och fänkål, toppas med riven cheddarost.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 400 g fänkål, strimlad
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • neutral olja, till stekning
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 150 g riven cheddarost
Kumminfärskost
  • 2 tsk kumminfrön
  • 100 g cream cheese
  • bröd, hårt eller mjukt, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs potatis, fänkål, lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna.

  2. 2

    Koka tills allt är mjukt. Krossa potatis och fänkål lätt med en ballongvisp så buljongen blir krämig med lite bitar kvar. Servera soppan toppad med riven ost.

  3. 3

    Rosta kumminfröna i torr stekpanna och rör ner i färskosten. Servera med bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll soppan i värmetåliga skålar, toppa med osten och gratinera i ugn på grilleffekt till fin färg.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar