Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(236)

Huevos Rancheros är en fantastisk god och lättlagad rätt med krossade tomater, bönor och ägg. Snabbt och gott recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven cheddarost
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk torkade korianderblad
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Vetetortillas
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor.
  2. Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.
  3. Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept.

Vetetortillas:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg.
  2. Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Tomas, det kan nog bero på vilken sorts tomater du använder. Du kan testa att istället använda hela tomater på burk, och klippa eller skära dem i mindre bitar. Lycka till!

Tomas

2021-07-26

gott, men varför rinner det ut såå mycket vatten ur tomatsåsen när den svalnar? försökt på olika sätt blir samma resultat

Johanna Sofia

2021-01-20

Sååå gott!!

Lena

2020-12-22

En favorit här hemma. Jag tillsätter rökt paprika för en rökt och mustigare smak. Och kör det hela i ugnen en stund när jag kläckt i äggen.

Emma

2020-10-10

Var lite skeptisk innan men det blev verkligen jättegott, som en mustig gryta i botten med krämiga ägg ovanpå.

Coop

2020-03-31

Hej Julia. Ingrediensen måste ha ramlat bort, vi får kolla det. Det ska vara 2 dl vatten. Mvh Maja (redaktör)

Julia

2020-03-28

Står inget om hur mycket vatten det ska vara i själva grytan

Nicolina

2020-02-17

Jättegott! Hade inte koriander så skippade det. Hade rödvin istället för balsamico. Åts med quesadillas med färskost. Mums!

Mums

2019-10-11

Mums mums

Storpampen 👑

2019-09-23

Mycket gott!

Coop

2019-08-14

Hej Ann, det här är ett lakto-ovo-vegetariskt recept. Var ser du att receptet ska vara vegetariskt?

Ann

2019-07-24

Säkert gott men vegetariskt är det ju inte.

Lena

2018-02-15

Verkar ju gott men jag förväntade mig ett recept på mozzarellapasta när jag klickade på bilden! Huevos rancheros-receptet finns på två ställen!

Gullan

2017-05-11

sååå gott. Favorit hemma. Äggen får vändas. Detta har lagats flera gånger.

Lovisa

2017-03-27

Väldigt lättlagad och god maträtt!

Daniel

2017-03-20

Det var mycket gott! Några minuter extra på äggen och krydda ordentligt. Vetetortillas går utmärkt att frysa in.

Oskar

2017-03-07

Har en mexikansk sambo och har levt i mexiko. Detta är inte huevos rancheros...

ema

2017-02-16

Det var riktigt gott. Men äggen tog mycket längre tid än fem minuter innan vitan hade stelnat, jag vände på dem till slut. Jag äter hellre fast gula än rinnig vita. Men det var gott och jag kommer att göra om det.

Liknande recept

Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Huevos Rancheros
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven cheddarost
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk torkade korianderblad
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Vetetortillas
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Huevos Rancheros

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(236)

Huevos Rancheros är en fantastisk god och lättlagad rätt med krossade tomater, bönor och ägg. Snabbt och gott recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor.
  2. Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.
  3. Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept.

Vetetortillas:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg.
  2. Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Tomas, det kan nog bero på vilken sorts tomater du använder. Du kan testa att istället använda hela tomater på burk, och klippa eller skära dem i mindre bitar. Lycka till!

Tomas

2021-07-26

gott, men varför rinner det ut såå mycket vatten ur tomatsåsen när den svalnar? försökt på olika sätt blir samma resultat

Johanna Sofia

2021-01-20

Sååå gott!!

Lena

2020-12-22

En favorit här hemma. Jag tillsätter rökt paprika för en rökt och mustigare smak. Och kör det hela i ugnen en stund när jag kläckt i äggen.

Emma

2020-10-10

Var lite skeptisk innan men det blev verkligen jättegott, som en mustig gryta i botten med krämiga ägg ovanpå.

Coop

2020-03-31

Hej Julia. Ingrediensen måste ha ramlat bort, vi får kolla det. Det ska vara 2 dl vatten. Mvh Maja (redaktör)

Julia

2020-03-28

Står inget om hur mycket vatten det ska vara i själva grytan

Nicolina

2020-02-17

Jättegott! Hade inte koriander så skippade det. Hade rödvin istället för balsamico. Åts med quesadillas med färskost. Mums!

Mums

2019-10-11

Mums mums

Storpampen 👑

2019-09-23

Mycket gott!

Coop

2019-08-14

Hej Ann, det här är ett lakto-ovo-vegetariskt recept. Var ser du att receptet ska vara vegetariskt?

Ann

2019-07-24

Säkert gott men vegetariskt är det ju inte.

Lena

2018-02-15

Verkar ju gott men jag förväntade mig ett recept på mozzarellapasta när jag klickade på bilden! Huevos rancheros-receptet finns på två ställen!

Gullan

2017-05-11

sååå gott. Favorit hemma. Äggen får vändas. Detta har lagats flera gånger.

Lovisa

2017-03-27

Väldigt lättlagad och god maträtt!

Daniel

2017-03-20

Det var mycket gott! Några minuter extra på äggen och krydda ordentligt. Vetetortillas går utmärkt att frysa in.

Oskar

2017-03-07

Har en mexikansk sambo och har levt i mexiko. Detta är inte huevos rancheros...

ema

2017-02-16

Det var riktigt gott. Men äggen tog mycket längre tid än fem minuter innan vitan hade stelnat, jag vände på dem till slut. Jag äter hellre fast gula än rinnig vita. Men det var gott och jag kommer att göra om det.

Liknande recept

Spara recept

Laxgratäng

Betyg
Betyg
(180)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)