Frittata med majs och fetaost

Frittata med majs och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Italiensk omelett med potatis, majs och fetaost.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g tunt skivad potatis
  • 1 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl majskorn
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 rivna morötter
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Olja en ugnssäker stekpanna eller ugnsfast form, cirka 26 centimeter i diameter. Lägg potatisen i formen.
  3. Vispa lätt ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll blandningen över potatisen och vänd runt. Ställ in i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
  4. Smula fetaost, majs och oregano över frittatan, låt stå i ugnen ytterligare 10 minuter, Servera med rivna morötter.

Tips

Önskar ni den extra krämig byt ut hälften av mjölken mot grädde. Servera gärna med något kallskuret.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga

2021-10-06

Skiva potatisarna tunt, sedan koka några minuter och då blir dem klara i ugnen. Annars kommer dem definitivt bli inte färdiga. Det var ganska ok, dock det är bättre utan majskorn.

Rachael

2020-03-15

1h i ungnen o ff inte klar :-(

Simone

2019-04-29

Tyvärr lågt betyg. Smaklöst och tillagningstiden i ugnen trots tunna skivor potatis överskred 1 timme.

Helene

2014-10-17

Gott, enkelt och lättlagat. Jag skivade och kokade potatisen 5 minuter innan jag la den i formen.

Filip

2014-05-12

Jag bytte ut: 1/3 av potatisen mot äggplanta, 1/3 av fetan mot parmesan, 1/3 av fetan mot ricotta, hälften av mjölken mot grädde. Jag stekte upp 100g bacon i pannan innan jag la ner potatisen, som fick förgrillas i ugn 20 minuter. Att servera med rivna morötter påminner om skolmaten! Skärpning Coop!

Mickis

2014-05-05

Tog dubbelt så lång tid för den att bli färdig än vad som anges, läste kommentarerna innan o skivade potatisen jätte tunt men den var inte klar efter utsatt tid!

Emma

2012-09-18

Ingen höjdare, mycket smaklös rätt.. kanske hade blivit godare med någon form av kött i rätten. Potatis och ägg är båda väldigt milda i smaken och behöver något extra för att lyfta.. fetaost-smaken kändes knappt.

Mare

2012-09-16

Fick stå i nära en timme innan potatisen blev mjuka. Håller med, kanske kokta potatis är lämpligare. Alt att man försteker så de är nästan klara. Serverade het chorizokorv till min fritata. LIte mer matigt än det veg alternativet.

Nina

2012-09-11

Kul maträtt som jag aldrig provat innan, det här ska jag laga fler gånger i andra variationer! Jag gjorde den på kokt potatis, och bytte ut morötterna mot spenat. Gillar inte klibbig äggstanning heller så jag tog typ 3½ dl mjölk istället, det blev superbra konsistens på utsatt tid.

Barbro

2012-08-21

Använd kokt potatis så blir det bäst (inga hårda bitar).

Malin

2012-06-26

Hade underlättat med en ugnstemperatur! Satte ugnen på 200 grader, frittatan fortfarande flytande och potatisen hård efter 35 minuter i ugnen.

Liknande recept

Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg
Betyg
(60)
Frittata med majs och fetaost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 tsk olivolja
  • 500 g tunt skivad potatis
  • 1 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl majskorn
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 rivna morötter
  • 1.5 tsk salt

Frittata med majs och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Italiensk omelett med potatis, majs och fetaost.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Olja en ugnssäker stekpanna eller ugnsfast form, cirka 26 centimeter i diameter. Lägg potatisen i formen.
  3. Vispa lätt ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll blandningen över potatisen och vänd runt. Ställ in i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter.
  4. Smula fetaost, majs och oregano över frittatan, låt stå i ugnen ytterligare 10 minuter, Servera med rivna morötter.

Tips

Önskar ni den extra krämig byt ut hälften av mjölken mot grädde. Servera gärna med något kallskuret.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga

2021-10-06

Skiva potatisarna tunt, sedan koka några minuter och då blir dem klara i ugnen. Annars kommer dem definitivt bli inte färdiga. Det var ganska ok, dock det är bättre utan majskorn.

Rachael

2020-03-15

1h i ungnen o ff inte klar :-(

Simone

2019-04-29

Tyvärr lågt betyg. Smaklöst och tillagningstiden i ugnen trots tunna skivor potatis överskred 1 timme.

Helene

2014-10-17

Gott, enkelt och lättlagat. Jag skivade och kokade potatisen 5 minuter innan jag la den i formen.

Filip

2014-05-12

Jag bytte ut: 1/3 av potatisen mot äggplanta, 1/3 av fetan mot parmesan, 1/3 av fetan mot ricotta, hälften av mjölken mot grädde. Jag stekte upp 100g bacon i pannan innan jag la ner potatisen, som fick förgrillas i ugn 20 minuter. Att servera med rivna morötter påminner om skolmaten! Skärpning Coop!

Mickis

2014-05-05

Tog dubbelt så lång tid för den att bli färdig än vad som anges, läste kommentarerna innan o skivade potatisen jätte tunt men den var inte klar efter utsatt tid!

Emma

2012-09-18

Ingen höjdare, mycket smaklös rätt.. kanske hade blivit godare med någon form av kött i rätten. Potatis och ägg är båda väldigt milda i smaken och behöver något extra för att lyfta.. fetaost-smaken kändes knappt.

Mare

2012-09-16

Fick stå i nära en timme innan potatisen blev mjuka. Håller med, kanske kokta potatis är lämpligare. Alt att man försteker så de är nästan klara. Serverade het chorizokorv till min fritata. LIte mer matigt än det veg alternativet.

Nina

2012-09-11

Kul maträtt som jag aldrig provat innan, det här ska jag laga fler gånger i andra variationer! Jag gjorde den på kokt potatis, och bytte ut morötterna mot spenat. Gillar inte klibbig äggstanning heller så jag tog typ 3½ dl mjölk istället, det blev superbra konsistens på utsatt tid.

Barbro

2012-08-21

Använd kokt potatis så blir det bäst (inga hårda bitar).

Malin

2012-06-26

Hade underlättat med en ugnstemperatur! Satte ugnen på 200 grader, frittatan fortfarande flytande och potatisen hård efter 35 minuter i ugnen.

Liknande recept

Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Squashplättar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

Betyg
Betyg
(60)