Halloumi och kikärtor i dillsås

Betyg (1-5):
4.29 (17 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl ris
  • 200 g halloumi
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kikärtor, på burk, bruttovikt, avrunna och avsköljda
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl dill, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna halloumi, zucchini och lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan och stek halloumin till fin färg. Lägg över på ett fat.
  3. Fräs zucchini och lök i stekpannan med resterande olja. Tillsätt på vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 5 min.
  4. Rör ner kikärtor, citron och dill. Vänd ner halloumin och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-02-08

Galet gott!

Liknande recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Risottobiffar med getostfylld squash

(3)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Halloumi tikka masala

(178)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 200 g halloumi
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 zucchini
  • 0.5 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kikärtor, på burk, bruttovikt, avrunna och avsköljda
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 dl dill, hackad
  • salt

Halloumi och kikärtor i dillsås

Betyg (1-5):
4.29 (17 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tärna halloumi, zucchini och lök.
  2. Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan och stek halloumin till fin färg. Lägg över på ett fat.
  3. Fräs zucchini och lök i stekpannan med resterande olja. Tillsätt på vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 5 min.
  4. Rör ner kikärtor, citron och dill. Vänd ner halloumin och smaka av med salt. Servera grytan med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2019-02-08

Galet gott!

Liknande recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Örtfylld lammstek med feta

(9)

Risottobiffar med getostfylld squash

(3)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Tomatsoppa med fetaost

(25)

Halloumi tikka masala

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies