Hälleflundra med vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Stekt hälleflundra som serveras med en smakrik vitvinssås och stekt savoykål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g hälleflundra (4 bitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Stekt savoykål
  • 400 g savoykål
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Vitvinssås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Häll i vin, vatten och fond och sjud ca 8 min. Häll i grädden och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev några droppar citronsaft. Mixa såsen slät och skummig vid servering.
  2. Skär kålen i breda strimlor, strö över salt och socker. Fräs i smör tills den är mjuk.
  3. Salta fiskbitarna runtom. Stek fisken i smör, först med skinnsidan nedåt och sedan till fin färg på andra sidan.

Tips

Stek en citron på snittytan och pressa den söta saften på fisken vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g hälleflundra (4 bitar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • Stekt savoykål
  • 400 g savoykål
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk strösocker
  • Vitvinssås
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl grädde
  • salt
  • citronsaft

Hälleflundra med vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Stekt hälleflundra som serveras med en smakrik vitvinssås och stekt savoykål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Häll i vin, vatten och fond och sjud ca 8 min. Häll i grädden och sjud ytterligare 5 min. Smaka av med salt och ev några droppar citronsaft. Mixa såsen slät och skummig vid servering.
  2. Skär kålen i breda strimlor, strö över salt och socker. Fräs i smör tills den är mjuk.
  3. Salta fiskbitarna runtom. Stek fisken i smör, först med skinnsidan nedåt och sedan till fin färg på andra sidan.

Tips

Stek en citron på snittytan och pressa den söta saften på fisken vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Skrei i ugn med rotfrukter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

Betyg
Betyg
(7)