Gurksoppa med krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En iskyld elegant soppa som passar på picknicken eller som förrätt.

Tillagningstid: 25 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 liten röd paprika
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 röd chili
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Krutonger
  • 4 ljusa brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala gurkan så den blir randig. Riv grovt pårivjärn ner i en bunke. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked.
  2. Skär tomatköttet i fina små tärningar. Fintärnapaprikan och hacka chili och vitlök.
  3. Koka upp 2 dl av vattnet med buljongtärningarna. Häll i vinet och ta bort frånvärmen när tärningarna smält. Låt svalna.
  4. Häll buljongen, resten av vattnet, citronsaft och alla grönsaker i bunken medgurkan. Låt stå och dra minst 1 timme men gärna längre.
  5. Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar.Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar och droppa iolivolja vid servering. Toppamed krutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fattoush

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(47)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 liten röd paprika
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 röd chili
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Krutonger
  • 4 ljusa brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm cayennepeppar

Gurksoppa med krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En iskyld elegant soppa som passar på picknicken eller som förrätt.

Tillagningstid: 25 min + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala gurkan så den blir randig. Riv grovt pårivjärn ner i en bunke. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked.
  2. Skär tomatköttet i fina små tärningar. Fintärnapaprikan och hacka chili och vitlök.
  3. Koka upp 2 dl av vattnet med buljongtärningarna. Häll i vinet och ta bort frånvärmen när tärningarna smält. Låt svalna.
  4. Häll buljongen, resten av vattnet, citronsaft och alla grönsaker i bunken medgurkan. Låt stå och dra minst 1 timme men gärna längre.
  5. Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar.Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar och droppa iolivolja vid servering. Toppamed krutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fattoush

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spenatsallad med körsbär och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Betyg
Betyg
(47)