Gurksoppa med krutonger
  • Tid 25 min + tid att dra

Gurksoppa med krutonger

4.33 (3 betyg)

En iskyld elegant soppa som passar på picknicken eller som förrätt.

  • Tillagningstid 25 min + tid att dra
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g gurka
  • 2 tomater
  • 0.5 liten röd paprika
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 röd chili
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk olivolja
Krutonger
  • 4 ljusa brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala gurkan så den blir randig. Riv grovt på rivjärn ner i en bunke. Dela tomaterna och gröp ut kärnorna med en sked.

  2. 2

    Skär tomatköttet i fina små tärningar. Fintärna paprikan och hacka chili och vitlök.

  3. 3

    Koka upp 2 dl av vattnet med buljongtärningarna. Häll i vinet och ta bort från värmen när tärningarna smält. Låt svalna.

  4. 4

    Häll buljongen, resten av vattnet, citronsaft och alla grönsaker i bunken med gurkan. Låt stå och dra minst 1 timme men gärna längre.

  5. 5

    Skär brödet i små tärningar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Smaka av soppan med salt och peppar och droppa i olivolja vid servering. Toppa med krutonger.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar