Vegansk tomatsoppa

Vegansk tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vegansk tomatsoppa med kikärtor, soltorkade tomater och färsk oregano. Snabb att göra och väldigt god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 800 g hela skalade tomater, på burk
  • 0.75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 6 dl vatten
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 kruka färsk basilika 0,5 dl hackad
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (1 frp, bruttovikt)

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomater, vatten, oregano och vinäger. Låt koka ca 20 min under lock. Mosa sönder tomaterna, vänd ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan med kikärtor och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk tomatsoppa
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • neutral olja, till stekning
  • 800 g hela skalade tomater, på burk
  • 0.75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 6 dl vatten
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 kruka färsk basilika 0,5 dl hackad
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (1 frp, bruttovikt)

Vegansk tomatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Vegansk tomatsoppa med kikärtor, soltorkade tomater och färsk oregano. Snabb att göra och väldigt god.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt tomater, vatten, oregano och vinäger. Låt koka ca 20 min under lock. Mosa sönder tomaterna, vänd ner basilikan och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan med kikärtor och basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!