Fattoush
  • Tid 35 min
  • Ugn 180º

Fattoush

4 (3 betyg)

En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 180º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 romansallad, strimlad
  • 3 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl myntablad, finhackade
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamicosirap
Krutonger
  • 3 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk zaatar
Dressing
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumak eller finrivet skal av 1 lime
  • 1 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.

  3. 3

    Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar