Fattoush

Fattoush

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 romansallad, strimlad
  • 3 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl myntablad, finhackade
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamicosirap
  • Krutonger
  • 3 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk zaatar
  • Dressing
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumak eller finrivet skal av 1 lime
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.
  3. Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fattoush
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 romansallad, strimlad
  • 3 tomater, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 dl myntablad, finhackade
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 200 g halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk granatäppelsirap eller balsamicosirap
  • Krutonger
  • 3 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk zaatar
  • Dressing
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk sumak eller finrivet skal av 1 lime
  • 1 krm salt

Fattoush

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.
  3. Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!