
Fattoush
Betyg (1-5):
En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 romansallad, strimlad
- 3 tomater, tärnade
- 0.5 gurka, tärnad
- 1 knippe rädisa, skivade
- 1 schalottenlök, skivad
- 1 salladslök, strimlad
- 1 dl myntablad, finhackade
- 1 dl bladpersilja, finhackad
- 200 g halloumi
- 1 msk olivolja
- 2 msk granatäppelsirap eller balsamicosirap
- Krutonger
- 3 pitabröd
- 2 msk olivolja
- 2 msk zaatar
- Dressing
- 1 citron, pressad saft
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 2 msk olivolja
- 1 tsk sumak eller finrivet skal av 1 lime
- 1 krm salt
Gör så här
- Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.
- Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.
Fattoush
Betyg (1-5):
En ljuvlig brödsallad med seg, salt halloumi. Recept ur boken: Shakshuka, av Nidal Kersh och foto: Lennart Weibull
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:180º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Krutonger: Sätt ugnen på 180°. Tärna pitabrödet i 2–3 cm stora bitar. Vänd runt med olja på en plåt och krydda med zaatar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min.
- Blanda alla ingredienser till dressingen. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat. 3. Skär halloumin i bitar och stek på hög värme till fin färg i olja.
- Toppa salladen med halloumi, krutonger och ringla över granatäppelsirap. Strö ev över mer zaatar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!