Gulaschgryta med ajvar relish

Gulaschgryta med ajvar relish

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(126)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morot i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter

Gör så här

  1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
  2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-01-20

Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

Jenny

2013-12-18

Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

AE

2012-10-26

Så god o enkel med nybakt bröd till. En solklar barnrätt, vill bara ha mer.

sara

2012-05-02

Den här är jättegod. Passar våra barn ocskå! Tack:)

Monica Lindgren

2012-04-05

Nja, det blev inte som jag tänkte mig. Saknar "krämigheten" och "stunsen" i kryddningen. 2 av 5 i betyg. Den godaste hittills som jag ätit är uppe i Låkktatjåkko fjällstation.

Gulaschgryta med ajvar relish
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morot i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter

Gulaschgryta med ajvar relish

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(126)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
  2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-01-20

Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

Jenny

2013-12-18

Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

AE

2012-10-26

Så god o enkel med nybakt bröd till. En solklar barnrätt, vill bara ha mer.

sara

2012-05-02

Den här är jättegod. Passar våra barn ocskå! Tack:)

Monica Lindgren

2012-04-05

Nja, det blev inte som jag tänkte mig. Saknar "krämigheten" och "stunsen" i kryddningen. 2 av 5 i betyg. Den godaste hittills som jag ätit är uppe i Låkktatjåkko fjällstation.