Gulaschgryta med ajvar relish

Betyg (1-5):
3.09 (123 betyg)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter

Gör så här

  1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
  2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-01-20

Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

Jenny

2013-12-18

Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

AE

2012-10-26

Så god o enkel med nybakt bröd till. En solklar barnrätt, vill bara ha mer.

sara

2012-05-02

Den här är jättegod. Passar våra barn ocskå! Tack:)

Monica Lindgren

2012-04-05

Nja, det blev inte som jag tänkte mig. Saknar "krämigheten" och "stunsen" i kryddningen. 2 av 5 i betyg. Den godaste hittills som jag ätit är uppe i Låkktatjåkko fjällstation.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Chili con carne - Coop

(0)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter

Gulaschgryta med ajvar relish

Betyg (1-5):
3.09 (123 betyg)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
  2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-01-20

Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

Jenny

2013-12-18

Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

AE

2012-10-26

Så god o enkel med nybakt bröd till. En solklar barnrätt, vill bara ha mer.

sara

2012-05-02

Den här är jättegod. Passar våra barn ocskå! Tack:)

Monica Lindgren

2012-04-05

Nja, det blev inte som jag tänkte mig. Saknar "krämigheten" och "stunsen" i kryddningen. 2 av 5 i betyg. Den godaste hittills som jag ätit är uppe i Låkktatjåkko fjällstation.

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Klassisk lasagne - Coop

(64)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Chili con carne - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies