För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gulaschgryta med ajvar relish

Betyg (1-5):
3.09 (123 betyg)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter

Gör så här

  1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
  2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-01-20

Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

Jenny

2013-12-18

Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

AE

2012-10-26

Så god o enkel med nybakt bröd till. En solklar barnrätt, vill bara ha mer.

sara

2012-05-02

Den här är jättegod. Passar våra barn ocskå! Tack:)

Monica Lindgren

2012-04-05

Nja, det blev inte som jag tänkte mig. Saknar "krämigheten" och "stunsen" i kryddningen. 2 av 5 i betyg. Den godaste hittills som jag ätit är uppe i Låkktatjåkko fjällstation.

Liknande recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Gremolatastekt biff

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nötfärs
  • 1 grovhackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta i skivor
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 600 g medelstora potatisar i bitar
  • 3 morötter i bitar
  • 2 palsternackor i bitar
  • 2 tsk mejram
  • 1 lagerblad
  • 2 dl ajvar relish
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl yoghurt, 10%
  • 1 dl hackade färska örter

Gulaschgryta med ajvar relish

Betyg (1-5):
3.09 (123 betyg)

Inspirerad av Ungerns nationälrätt gulasch är denna soppa oslagbar. Den kryddiga smaken passar bra tillsammans med en klick yougurt och nybakt bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs nötfärs, lök, vitlök och kummin i smöret i en stor gryta. Blanda ner potatis, morötter, palsternacka, mejram och lagerblad. Tillsätt ajvar relish och vatten.
  2. Koka under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, 10-15 minuter. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt och färska örter.

Servering

Servera gärna med en varm smörgås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-01-20

Mycket god gulaschgryta. Lite mer salt och kryddning. Trevligt grundrecept!

Jenny

2013-12-18

Mycket god gryta. Det tar dock tid att skal och hacka alla grönsaker.

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

Malin

2012-11-02

En riktig favorit numera, lika god som enkel!!!

AE

2012-10-26

Så god o enkel med nybakt bröd till. En solklar barnrätt, vill bara ha mer.

sara

2012-05-02

Den här är jättegod. Passar våra barn ocskå! Tack:)

Monica Lindgren

2012-04-05

Nja, det blev inte som jag tänkte mig. Saknar "krämigheten" och "stunsen" i kryddningen. 2 av 5 i betyg. Den godaste hittills som jag ätit är uppe i Låkktatjåkko fjällstation.

Liknande recept

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

(16)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Japanskt långkok med nudlar

(42)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Burgare med röd slaw och stekt bröd

(4)

Koreanska revbensspjäll

(4)

Gremolatastekt biff

(1)