Gryta på fisk och rotisar

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

En fyllig gryta med smak av torrt vitt vin, räkor, citron och dill.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 800 g tjocka fiskfiléer av t ex kolja, gärna med skinn
  • 4 strimlade schalottenlökar
  • 500 g strimlat vitkål
  • 300 g potatisar i bitar
  • 300 g morötter i bitar
  • 140 g palsternackor i bitar
  • 250 g rotselleri i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter.
  2. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp.
  3. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera ur en vacker gryta, gärna i djupa tallrikar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Lax med krämiga rotsaker

(7)

Fiskfilé à la Skagen

(3)

Lättrimmad skrei med rotfrukter och ingefärsyoghurt

(5)

Färskostgratinerad lax

(14)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(20)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g tjocka fiskfiléer av t ex kolja, gärna med skinn
  • 4 strimlade schalottenlökar
  • 500 g strimlat vitkål
  • 300 g potatisar i bitar
  • 300 g morötter i bitar
  • 140 g palsternackor i bitar
  • 250 g rotselleri i bitar
  • 2 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 200 g skalade räkor
  • 0.5 tsk peppar

Gryta på fisk och rotisar

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

En fyllig gryta med smak av torrt vitt vin, räkor, citron och dill.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar, strö över salt och låt ligga i rumstemperatur med plastfilm över 20 minuter.
  2. Fräs lökar, potatis och rotsaker i smör. Slå på vin och buljong och låt sjuda tills rotsakerna knappt är mjuka, 10-15 minuter. Blanda i crème fraiche och koka upp.
  3. Torka av fisken, lägg i grytan med rotfrukterna och sjud tills fisken är precis genomkokt, 3-5 minuter. Blanda i dill, citronskal och räkor. Hetta upp och smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera ur en vacker gryta, gärna i djupa tallrikar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Lax med krämiga rotsaker

(7)

Fiskfilé à la Skagen

(3)

Lättrimmad skrei med rotfrukter och ingefärsyoghurt

(5)

Färskostgratinerad lax

(14)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(20)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies