För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grov honungssenap

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Mumsig sötstark senap som passar utmärkt på grillad korv.

Tillagningstid: 5 min + 1 natt i kylen
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl senapsfrön, gärna blandade gula och bruna, ca 80 gram
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk honung, flytande
  • 1.5 dl vatten
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Lägg senapsfrön, ättikssprit och honung i en matberedare och mixa.
  2. Fortsätt mixa och häll i lite vatten i taget. Senapen ska bli krämig men ändå ha lite hela korn i sig. Smaka av med salt.
  3. Låt vila i kylen minst en natt. Blir den för tjock kan du späda med vatten.

Tips

Gör senapen i god tid och ha på lut i kylskåpet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Lammjärpar med myntatzatziki

(8)

Grekisk dessertbägare

(5)

Grillspett med fläskfilé

(13)

Potatisröra med brynt smör och salvia

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(5)

Ost- och örtbrytbröd

(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl senapsfrön, gärna blandade gula och bruna, ca 80 gram
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk honung, flytande
  • 1.5 dl vatten
  • 1 krm salt

Grov honungssenap

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Mumsig sötstark senap som passar utmärkt på grillad korv.

Tillagningstid: 5 min + 1 natt i kylen
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg senapsfrön, ättikssprit och honung i en matberedare och mixa.
  2. Fortsätt mixa och häll i lite vatten i taget. Senapen ska bli krämig men ändå ha lite hela korn i sig. Smaka av med salt.
  3. Låt vila i kylen minst en natt. Blir den för tjock kan du späda med vatten.

Tips

Gör senapen i god tid och ha på lut i kylskåpet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Lammjärpar med myntatzatziki

(8)

Grekisk dessertbägare

(5)

Grillspett med fläskfilé

(13)

Potatisröra med brynt smör och salvia

(0)

Bruschetta med kyckling

(8)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(5)

Ost- och örtbrytbröd

(2)