Grönt paket med bönor och feta

Grönt paket med bönor och feta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

God som vegomåltid med bröd eller som tillbehör till grillat kött, fisk eller fågel. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 800 g stora vita bönor, burk (bruttovikt)
  • 4 msk röd pesto
  • 1 zucchini
  • 150 g fetaost
  • 2 dl kalamataoliver
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 kruka koriander, både stjälk och blad

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg dem i en bunke och blanda i peston. Skär zucchinin i grova bitar och bryt fetaosten i mindre bitar. Vänd varsamt ner zucchini, oliver och fetaost med bönorna.
  2. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Ringla lite olja i mitten av varje ark och fördela bönblandningen ovanpå. Salta och peppra.
  3. Förslut paketen väl. Lägg dem på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 15–20 min är det klart. Öppna paketen försiktigt och toppa med tomater och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2020-01-13

Supergott! Går bra att göra i ugn eller på grillen.

Grönt paket med bönor och feta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g stora vita bönor, burk (bruttovikt)
  • 4 msk röd pesto
  • 1 zucchini
  • 150 g fetaost
  • 2 dl kalamataoliver
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 kruka koriander, både stjälk och blad

Grönt paket med bönor och feta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

God som vegomåltid med bröd eller som tillbehör till grillat kött, fisk eller fågel. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg dem i en bunke och blanda i peston. Skär zucchinin i grova bitar och bryt fetaosten i mindre bitar. Vänd varsamt ner zucchini, oliver och fetaost med bönorna.
  2. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Ringla lite olja i mitten av varje ark och fördela bönblandningen ovanpå. Salta och peppra.
  3. Förslut paketen väl. Lägg dem på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 15–20 min är det klart. Öppna paketen försiktigt och toppa med tomater och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2020-01-13

Supergott! Går bra att göra i ugn eller på grillen.