För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönt paket med bönor och feta

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

God som vegomåltid med bröd eller som tillbehör till grillat kött, fisk eller fågel. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g stora vita bönor, burk (bruttovikt)
  • 4 msk röd pesto
  • 1 zucchini
  • 150 g fetaost
  • 2 dl kalamataoliver
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 kruka koriander, både stjälk och blad

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg dem i en bunke och blanda i peston. Skär zucchinin i grova bitar och bryt fetaosten i mindre bitar. Vänd varsamt ner zucchini, oliver och fetaost med bönorna.
  2. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Ringla lite olja i mitten av varje ark och fördela bönblandningen ovanpå. Salta och peppra.
  3. Förslut paketen väl. Lägg dem på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 15–20 min är det klart. Öppna paketen försiktigt och toppa med tomater och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2020-01-13

Supergott! Går bra att göra i ugn eller på grillen.

Liknande recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Zucchinigratäng med korv

(19)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(4)

Grillad sparris med chorizo

(25)

Fyllda auberginer

(24)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g stora vita bönor, burk (bruttovikt)
  • 4 msk röd pesto
  • 1 zucchini
  • 150 g fetaost
  • 2 dl kalamataoliver
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 kruka koriander, både stjälk och blad

Grönt paket med bönor och feta

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

God som vegomåltid med bröd eller som tillbehör till grillat kött, fisk eller fågel. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg dem i en bunke och blanda i peston. Skär zucchinin i grova bitar och bryt fetaosten i mindre bitar. Vänd varsamt ner zucchini, oliver och fetaost med bönorna.
  2. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Ringla lite olja i mitten av varje ark och fördela bönblandningen ovanpå. Salta och peppra.
  3. Förslut paketen väl. Lägg dem på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 15–20 min är det klart. Öppna paketen försiktigt och toppa med tomater och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2020-01-13

Supergott! Går bra att göra i ugn eller på grillen.

Liknande recept

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Zucchinigratäng med korv

(19)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(4)

Grillad sparris med chorizo

(25)

Fyllda auberginer

(24)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)