Grönsakswok med cashewnötter
  • Tid 20 min

Grönsakswok med cashewnötter

3.15 (59 betyg)

Lättgjord wok med krispiga ingredienser.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 4 msk solrosolja eller majsolja
  • 350 g blomkål, i små buketter
  • 1 skivad röd lök
  • 2 skivade morötter
  • 125 g minimajs
  • 250 g sockerärtor, strimlade på längden
  • 300 g grovt strimlat kinakål, eller pak shoi
  • 150 g salta cashewnötter
Woksås:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl solrosolja, eller majsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp oljan i en wok. Lägg i blomkål, lök, morötter och majs. Woka på stark värme 3-4 minuter. Tillsätt sockerärter, eventuellt kinakål eller pak soi och nötter.

  2. 2

    Blanda ihop ingredienserna till woksåsen, häll över grönsakerna. Blanda ordentligt och låt allt bli varmt.

Servering

Servera woken som den är eller med ris eller nudlar.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Angeli

    Gott och nyttigt! Bara att ta de grönsaker man har hemma. Jag tog broccoli istället för blomkål och brysselkål istället för kinakål. Aubergine i stället för minimajs. Såsen blev god, men ringlade lite teriyakisås över också.