Grönsakswok med cashewnötter

Grönsakswok med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Lättgjord wok med krispiga ingredienser.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 4 msk solrosolja eller majsolja
  • 350 g blomkål, i små buketter
  • 1 skivad röd lök
  • 2 skivade morot
  • 125 g minimajs
  • 250 g sockerärtor, strimlade på längden
  • 300 g grovt strimlat kinakål, eller pak shoi
  • 150 g salta cashewnötter
  • Woksås:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl solrosolja, eller majsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i blomkål, lök, morötter och majs. Woka på stark värme 3-4 minuter. Tillsätt sockerärter, eventuellt kinakål eller pak soi och nötter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till woksåsen, häll över grönsakerna. Blanda ordentligt och låt allt bli varmt.

Servering

Servera woken som den är eller med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angeli

2012-11-29

Gott och nyttigt! Bara att ta de grönsaker man har hemma. Jag tog broccoli istället för blomkål och brysselkål istället för kinakål. Aubergine i stället för minimajs. Såsen blev god, men ringlade lite teriyakisås över också.

Grönsakswok med cashewnötter
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 msk solrosolja eller majsolja
  • 350 g blomkål, i små buketter
  • 1 skivad röd lök
  • 2 skivade morot
  • 125 g minimajs
  • 250 g sockerärtor, strimlade på längden
  • 300 g grovt strimlat kinakål, eller pak shoi
  • 150 g salta cashewnötter
  • Woksås:
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl solrosolja, eller majsolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk salt

Grönsakswok med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Lättgjord wok med krispiga ingredienser.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i blomkål, lök, morötter och majs. Woka på stark värme 3-4 minuter. Tillsätt sockerärter, eventuellt kinakål eller pak soi och nötter.
  2. Blanda ihop ingredienserna till woksåsen, häll över grönsakerna. Blanda ordentligt och låt allt bli varmt.

Servering

Servera woken som den är eller med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Angeli

2012-11-29

Gott och nyttigt! Bara att ta de grönsaker man har hemma. Jag tog broccoli istället för blomkål och brysselkål istället för kinakål. Aubergine i stället för minimajs. Såsen blev god, men ringlade lite teriyakisås över också.