Broccolipasta med rostade hasselnötter
  • Tid 25 min

Broccolipasta med rostade hasselnötter

4.3 (23 betyg)

Broccoli är en fantastisk grönsak! Citron och parmesan ger massor av smak till den gräddiga pastasåsen. Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pasta
  • 500 g broccoli
Pastasås
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g färskriven parmesanost
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 2 dl hasselnötter
  • riven parmesan
  • nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta hasselnötterna i torr panna tills skalet börjar lossna. Gnid bort de lösa skalbitarna genom att krama runt nötterna i en kökshandduk. Hacka dem grovt.

Pastasåsen:

  1. 1

    Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills cirka hälften återstår, ca 10 min. Tillsätt parmesan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Låt koka med i pastavattnet de sista 3 minuterna. Vänd runt pasta och broccoli i såsen. Toppa ev med parmesan samt nötter och svartpeppar.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Therese

    Gott och bra vardagsmat!

  • Malin

    Supergott helt enkelt. Den kommer vi laga igen.