Grönsaksris med currystekt tofu
  • Tid 30 min

Grönsaksris med currystekt tofu

4.67 (3 betyg)

Färgglatt ris med grönkål och blomkål serveras tillsammans med currystekt tofu, toppad med srirschamajo.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl ris
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g grönkål
  • 450 g blomkål, i mindre buketter
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 270 g fast tofu
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl srirachasås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla grönsakerna med vitlök och salt. Lägg åt sidan.

  2. 2

    Skär tofun i tärningar och krydda med curry, cayennepeppar, socker och salt. Stek i olja i stekpannan till fin färg på båda sidor.

  3. 3

    Vänd runt riset med alla grönsakerna och servera med tofun, majonnäs och srirachasås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar