
Grönsaksris med currystekt tofu
Betyg (1-5):
Färgglatt ris med grönkål och blomkål serveras tillsammans med currystekt tofu, toppad med srirschamajo.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 2.5 dl ris
- 1 tsk olivolja
- 150 g grönkål
- 450 g blomkål, i mindre buketter
- 0.5 rödlök, strimlad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 270 g fast tofu
- 1 tsk curry
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 1 tsk socker
- 1 msk olivolja
- 1 dl majonnäs
- 0.5 dl srirachasås
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla grönsakerna med vitlök och salt. Lägg åt sidan.
- Skär tofun i tärningar och krydda med curry, cayennepeppar, socker och salt. Stek i olja i stekpannan till fin färg på båda sidor.
- Vänd runt riset med alla grönsakerna och servera med tofun, majonnäs och srirachasås.
Grönsaksris med currystekt tofu
Betyg (1-5):
Färgglatt ris med grönkål och blomkål serveras tillsammans med currystekt tofu, toppad med srirschamajo.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla grönsakerna med vitlök och salt. Lägg åt sidan.
- Skär tofun i tärningar och krydda med curry, cayennepeppar, socker och salt. Stek i olja i stekpannan till fin färg på båda sidor.
- Vänd runt riset med alla grönsakerna och servera med tofun, majonnäs och srirachasås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!