Grönsaksris med currystekt tofu

Grönsaksris med currystekt tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Färgglatt ris med grönkål och blomkål serveras tillsammans med currystekt tofu, toppad med srirschamajo.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 2.5 dl ris
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g grönkål
  • 450 g blomkål, i mindre buketter
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 270 g fast tofu
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl srirachasås
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla grönsakerna med vitlök och salt. Lägg åt sidan.
  2. Skär tofun i tärningar och krydda med curry, cayennepeppar, socker och salt. Stek i olja i stekpannan till fin färg på båda sidor.
  3. Vänd runt riset med alla grönsakerna och servera med tofun, majonnäs och srirachasås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grönsaksris med currystekt tofu
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2.5 dl ris
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g grönkål
  • 450 g blomkål, i mindre buketter
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 270 g fast tofu
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl srirachasås
  • 0.5 tsk salt

Grönsaksris med currystekt tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Färgglatt ris med grönkål och blomkål serveras tillsammans med currystekt tofu, toppad med srirschamajo.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alla grönsakerna med vitlök och salt. Lägg åt sidan.
  2. Skär tofun i tärningar och krydda med curry, cayennepeppar, socker och salt. Stek i olja i stekpannan till fin färg på båda sidor.
  3. Vänd runt riset med alla grönsakerna och servera med tofun, majonnäs och srirachasås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!