Grönkålssoppa
  • Tid 30 min

Grönkålssoppa

3.04 (51 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g färsk grönkål
  • vatten och salt
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 2.5 tsk torkad timjan, mejram eller körvel
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Repa bladen från grova stjälkar och strimla. Koka upp vatten och salt (1 tsk/l vatten) och lägg ner kålen. Låt koka 5–10 min. Slå bort kokvattnet och skölj bladen i kallt vatten. Hacka eller mixa kålen fint.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök 3 min utan att det tar färg. Strö över mjöl och fräs 1 min till. Späd med vatten lite i tagen och koka upp. Tillsätt grädde, buljong och kryddor och koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Julia

    God och enkel soppa!

  • Hanna webbredaktör

    Till Nathalie: Löken ska i samtidigt som kålen under steg 2.

  • Natalie

    När ska löken i?

  • Sara

    Jag blandade broccoli och grönkål. Det blev också väldigt gott

Visa fler