Grönkålssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färsk grönkål
  • vatten och salt
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 2.5 tsk torkad timjan, mejram eller körvel
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Repa bladen från grova stjälkar och strimla. Koka upp vatten och salt (1 tsk/l vatten) och lägg ner kålen. Låt koka 5–10 min. Slå bort kokvattnet och skölj bladen i kallt vatten. Hacka eller mixa kålen fint.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök 3 min utan att det tar färg. Strö över mjöl och fräs 1 min till. Späd med vatten lite i tagen och koka upp. Tillsätt grädde, buljong och kryddor och koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2018-11-28

God och enkel soppa!

Coop

2017-01-03

Till Nathalie: Löken ska i samtidigt som kålen under steg 2.

Natalie

2016-12-27

När ska löken i?

Sara

2016-04-05

Jag blandade broccoli och grönkål. Det blev också väldigt gott

Cecilia

2015-12-08

Jättegott!!!!

Liknande recept

Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g färsk grönkål
  • vatten och salt
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaks- eller hönsbuljongtärningar
  • 2.5 tsk torkad timjan, mejram eller körvel
  • salt och svartpeppar

Grönkålssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(80)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Repa bladen från grova stjälkar och strimla. Koka upp vatten och salt (1 tsk/l vatten) och lägg ner kålen. Låt koka 5–10 min. Slå bort kokvattnet och skölj bladen i kallt vatten. Hacka eller mixa kålen fint.
  2. Smält smöret i en kastrull och fräs kål och lök 3 min utan att det tar färg. Strö över mjöl och fräs 1 min till. Späd med vatten lite i tagen och koka upp. Tillsätt grädde, buljong och kryddor och koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia

2018-11-28

God och enkel soppa!

Coop

2017-01-03

Till Nathalie: Löken ska i samtidigt som kålen under steg 2.

Natalie

2016-12-27

När ska löken i?

Sara

2016-04-05

Jag blandade broccoli och grönkål. Det blev också väldigt gott

Cecilia

2015-12-08

Jättegott!!!!

Liknande recept

Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostad fänkålssoppa med timjan

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Blomkålssoppa med parmesanost

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)