Blandsvampsoppa
  • Tid 40 min

Blandsvampsoppa

3.04 (23 betyg)

En mustig svampsoppa som passar både som förrätt och enklare varmrätt. Bjud gärna bröd och ost till.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g hackad, blandad svamp
  • 25 g smör
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kantarell- eller grönsaksfond
  • 3 dl grädde
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 msk sherry eller konjak, eventuellt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Till servering:
  • bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn svamp och lök 4 - 5 minuter. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och fond.

  2. 2

    Låt sjuda utan lock 8 - 10 minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

  3. 3

    Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av med soja, eventuellt sherry eller konjak, salt och peppar. Servera soppan med en bit gott bröd.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Inger

    Jättegott!