Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Grönkålen blir sååå god med grädde i en krämig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 skivor vörtbröd
  • 260 g bacon
  • 3 msk olja

Gör så här

  1. Stek lök och grönkål i olja i en kastrull tills de mjuknat något utan att få färg. Häll på resten av ingredienserna och låt koka ca 20 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar.
  2. Skär brödet i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de blir knapriga. Ruska pannan under tiden så de inte bränns. Smaka av med salt.
  3. Strimla bacon. Stek knaprigt i samma stekpanna och lägg på hushållspapper att rinna av.
  4. Servera gärna soppan i glöggmuggar och toppa med bacon och krutonger och ev lite mortlad kryddpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-12-23

Supergott efter en dag på julmarknaden! Dock kommer man inte lågt med en kastrull om man använder färsk grönkål, använde 3l gryta för halv sats. Enbart vin isf vatten och rejält med vitlök. Bacon tillagar man bäst i Airfryer 5 min x2, 180˚. Inga problem med pepprig smak, åtminstone inte med ekologisk (Demeter) kål.

Mira

2015-12-25

Älskar den här soppan! Och flera med mig

Anna

2015-12-14

Tänk på att färsk grönkål är litet pepprig i smaken. Kålen blir mildare om den är fryst, så köp antingen fryst grönkål eller frys in soppan efter tillagning och tina upp innan den serveras. Har gjort soppan flera gånger och den är lika god varje gång.

Jenny

2014-12-15

En otroligt god soppa! Vi hade Luciabrunch hemma hos oss och soppan var väldigt uppskattad. Flera bad om receptet efteråt :)

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 skivor vörtbröd
  • 260 g bacon
  • 3 msk olja

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Grönkålen blir sååå god med grädde i en krämig soppa.

Tillagningstid: 30 minuter
8 bufféportioner

Gör så här

  1. Stek lök och grönkål i olja i en kastrull tills de mjuknat något utan att få färg. Häll på resten av ingredienserna och låt koka ca 20 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar.
  2. Skär brödet i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de blir knapriga. Ruska pannan under tiden så de inte bränns. Smaka av med salt.
  3. Strimla bacon. Stek knaprigt i samma stekpanna och lägg på hushållspapper att rinna av.
  4. Servera gärna soppan i glöggmuggar och toppa med bacon och krutonger och ev lite mortlad kryddpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-12-23

Supergott efter en dag på julmarknaden! Dock kommer man inte lågt med en kastrull om man använder färsk grönkål, använde 3l gryta för halv sats. Enbart vin isf vatten och rejält med vitlök. Bacon tillagar man bäst i Airfryer 5 min x2, 180˚. Inga problem med pepprig smak, åtminstone inte med ekologisk (Demeter) kål.

Mira

2015-12-25

Älskar den här soppan! Och flera med mig

Anna

2015-12-14

Tänk på att färsk grönkål är litet pepprig i smaken. Kålen blir mildare om den är fryst, så köp antingen fryst grönkål eller frys in soppan efter tillagning och tina upp innan den serveras. Har gjort soppan flera gånger och den är lika god varje gång.

Jenny

2014-12-15

En otroligt god soppa! Vi hade Luciabrunch hemma hos oss och soppan var väldigt uppskattad. Flera bad om receptet efteråt :)