Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd
  • Tid 30 min

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

3.53 (19 betyg)

Grönkålen blir sååå god med grädde i en krämig soppa.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g grönkål
  • 2 msk olja eller smör
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 4 skivor vörtbröd
  • 260 g bacon
  • 3 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök och grönkål i olja i en kastrull tills de mjuknat något utan att få färg. Häll på resten av ingredienserna och låt koka ca 20 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka ev av med mer salt och kryddpeppar.

  2. 2

    Skär brödet i små bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills de blir knapriga. Ruska pannan under tiden så de inte bränns. Smaka av med salt.

  3. 3

    Strimla bacon. Stek knaprigt i samma stekpanna och lägg på hushållspapper att rinna av.

  4. 4

    Servera gärna soppan i glöggmuggar och toppa med bacon och krutonger och ev lite mortlad kryddpeppar.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mira

    Älskar den här soppan! Och flera med mig

  • Anna

    Tänk på att färsk grönkål är litet pepprig i smaken. Kålen blir mildare om den är fryst, så köp antingen fryst grönkål eller frys in soppan efter tillagning och tina upp innan den serveras. Har gjort soppan flera gånger och den är lika god varje gång.

  • Jenny

    En otroligt god soppa! Vi hade Luciabrunch hemma hos oss och soppan var väldigt uppskattad. Flera bad om receptet efteråt :)