Pizza med färskost och grönkål
  • Tid 35 min
  • Ugn 200-225º

Pizza med färskost och grönkål

2.75 (8 betyg)

En botten gjord på broccoli? Ja, det är faktiskt jättegott!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200-225º

Ingredienser

2 stycken
  • 1 stjälken från broccoli
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm röd chilipeppar
Topping:
  • 4 msk tomatsås, pizzasås
  • 70 g plockad färsk grönkål
  • 1 dl mascarpone
  • 1 mozzarella i bitar (125 g)
  • 2 msk pinjenötter
  • 20 basilikablad
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Skala broccolistammen och skär i bitar. Mixa till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.

  2. 2

    Lägg bakplåtspapper på två plåtar och häll ut hälften av smeten på vardera plåten. Dra ut smeten med en slickepott till rundlar. Förgrädda bottnarna ca 10 min i varmluftsugn eller i omgångar i vanlig ugn.

  3. 3

    Sänk värmen till 200°. Bred på tomatsås och fördela resten av toppingen på pizzorna. Grädda 5–10 min, tills osten smält och de har fin färg. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Martin

    Grymt gott

  • Johan

    Fruktansvärt hemsk smak, nästan oätlig.