Pizza med färskost och grönkål

Pizza med färskost och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En botten gjord på broccoli? Ja, det är faktiskt jättegott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º-225º
2 stycken
  • 1 stjälken från broccoli
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm röd chilipeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 4 msk tomatsås, pizzasås
  • 70 g plockad färsk grönkål
  • 1 dl mascarpone
  • 1 mozzarella i bitar (125 g)
  • 2 msk pinjenötter
  • 20 basilikablad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala broccolistammen och skär i bitar. Mixa till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
  2. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och häll ut hälften av smeten på vardera plåten. Dra ut smeten med en slickepott till rundlar. Förgrädda bottnarna ca 10 min i varmluftsugn eller i omgångar i vanlig ugn.
  3. Sänk värmen till 200°. Bred på tomatsås och fördela resten av toppingen på pizzorna. Grädda 5–10 min, tills osten smält och de har fin färg. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2015-12-19

Grymt gott

Johan

2015-12-12

Fruktansvärt hemsk smak, nästan oätlig.

Pizza med färskost och grönkål
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 stjälken från broccoli
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm röd chilipeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 4 msk tomatsås, pizzasås
  • 70 g plockad färsk grönkål
  • 1 dl mascarpone
  • 1 mozzarella i bitar (125 g)
  • 2 msk pinjenötter
  • 20 basilikablad
  • svartpeppar

Pizza med färskost och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En botten gjord på broccoli? Ja, det är faktiskt jättegott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º-225º
2 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala broccolistammen och skär i bitar. Mixa till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
  2. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och häll ut hälften av smeten på vardera plåten. Dra ut smeten med en slickepott till rundlar. Förgrädda bottnarna ca 10 min i varmluftsugn eller i omgångar i vanlig ugn.
  3. Sänk värmen till 200°. Bred på tomatsås och fördela resten av toppingen på pizzorna. Grädda 5–10 min, tills osten smält och de har fin färg. Dra ett varv med pepparkvarnen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2015-12-19

Grymt gott

Johan

2015-12-12

Fruktansvärt hemsk smak, nästan oätlig.