Grönkålssoppa - klassiskt recept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klassiskt recept på grönkålssoppa med vitlök, grädde och citronsaft. Vacker, värmande och enkel att laga och förbereda i förväg. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk smör
  • 500 g hackad fryst grönkål
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt grönkålen och stek tills den är helt tinad. Pudra över mjölet och rör om.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka under lock ca 20 min.
  3. Häll i grädden och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Tips

Garnera med någon ört, som basilika. Vi använde oxalis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bulgarisk linssoppa

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Pizza med grönsaker och mozzarella

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegetarisk stroganoff

Betyg
Betyg
(129)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk smör
  • 500 g hackad fryst grönkål
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl grädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk citronsaft

Grönkålssoppa - klassiskt recept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klassiskt recept på grönkålssoppa med vitlök, grädde och citronsaft. Vacker, värmande och enkel att laga och förbereda i förväg. Recept av Helena Lyth.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt grönkålen och stek tills den är helt tinad. Pudra över mjölet och rör om.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Koka under lock ca 20 min.
  3. Häll i grädden och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Tips

Garnera med någon ört, som basilika. Vi använde oxalis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttbullar i tomat med grekisk ost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Barnens gratinerade tomatpasta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grönkålspaj med skinka och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bulgarisk linssoppa

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Pizza med grönsaker och mozzarella

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Vegetarisk stroganoff

Betyg
Betyg
(129)