Grönkålspesto

Grönkålspesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Recept av Malin Landqvist från boken Eat good.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora zucchini
  • 1 msk olivolja
  • färskriven parmesan, till servering
  • cashewnötter, till servering
  • Pesto
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 25 g hackad färsk grönkål
  • 60 g färsk spenat
  • 3 dl parmesanost, färskriven
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till peston till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Svarva zucchinin eller hyvla i långa tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs ca 2 min, alternativt lägg i en kastrull med saltat kokande vatten och låt koka 1–2 min. Strö över lite salt.
  3. Vänd runt zucchinin med peston och toppa med riven parmesan och torrostade cashewnötter.

Tips

Det finns färdigsvarvade grönsaker i butiken, t ex kålrot eller morot, som passar lika bra i detta recept. Vanlig spaghetti går givetvis utmärkt också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Grönkålspesto
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 stora zucchini
  • 1 msk olivolja
  • färskriven parmesan, till servering
  • cashewnötter, till servering
  • Pesto
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 25 g hackad färsk grönkål
  • 60 g färsk spenat
  • 3 dl parmesanost, färskriven
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • salt och svartpeppar

Grönkålspesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Recept av Malin Landqvist från boken Eat good.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till peston till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Svarva zucchinin eller hyvla i långa tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs ca 2 min, alternativt lägg i en kastrull med saltat kokande vatten och låt koka 1–2 min. Strö över lite salt.
  3. Vänd runt zucchinin med peston och toppa med riven parmesan och torrostade cashewnötter.

Tips

Det finns färdigsvarvade grönsaker i butiken, t ex kålrot eller morot, som passar lika bra i detta recept. Vanlig spaghetti går givetvis utmärkt också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad sparris med chorizo

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)