Grönkålschips

Grönkålschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Förgyll julen med krispiga grönkålschips.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 liter ansad grönkål
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Bryt bladen i mindre bitar och lägg på en plåt. Vänd runt i olja och rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, 10–15 min. Rör någon gång under tiden och ha uppsikt då de lätt bränns. Strö över flingsalt och låt svalna.

Tips

Sara tipsar: perfekt nyttiga chips så här i juletid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-08-27

Körde på 175 C i 30 min, vände runt var 10e min i oljan. Saltade efteråt. Lagom frasiga m lite olja på. Perfekta! (Man måste ha lite feeling i köket.)

Anna

2015-02-19

Mina blev brända efter 4 min. Och då hade jag 200gr. Eftersom vi har varmluftsugn!

anneli

2015-01-27

dom är jätte goda värt och prova ni med.

karin

2014-12-21

Så himla goda👍

Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Grönkålschips
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 3 liter ansad grönkål
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Grönkålschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Förgyll julen med krispiga grönkålschips.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
3 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt bladen i mindre bitar och lägg på en plåt. Vänd runt i olja och rosta mitt i ugnen tills de är krispiga, 10–15 min. Rör någon gång under tiden och ha uppsikt då de lätt bränns. Strö över flingsalt och låt svalna.

Tips

Sara tipsar: perfekt nyttiga chips så här i juletid.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-08-27

Körde på 175 C i 30 min, vände runt var 10e min i oljan. Saltade efteråt. Lagom frasiga m lite olja på. Perfekta! (Man måste ha lite feeling i köket.)

Anna

2015-02-19

Mina blev brända efter 4 min. Och då hade jag 200gr. Eftersom vi har varmluftsugn!

anneli

2015-01-27

dom är jätte goda värt och prova ni med.

karin

2014-12-21

Så himla goda👍

Liknande recept

Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)