Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grönkålspaj formad som en julgran med ädelost och valnötter. Perfekt att bjuda på till glöggminglet, låt alla gäster bryta en gren direkt från skärbrädan.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 100 g grönkål, strimlad
  • 150 g ädelost
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 530 g kyld smördeg (2 frp)
  • 1 ägg, till pensling

Gör så här

  1. Stek löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönkålen och stek tills den mjuknat.
  2. Bryt osten i bitar. Blanda ost, valnötter, crème fraiche, salt och peppar med grönkålen.
  3. Skär smördegsarken till formen av två granar. Fördela fyllningen på den ena smördegsgranen och lägg den andra ovanpå.
  4. Skär remsor längs med sidorna av granen som grenar, och tvinna dem. Vispa lätt uppägget och pensla pajen. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

Tips

Pajen går bra att laga i en vanlig pajform också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2021-12-08

Kan man ha paj eller pizzadeg i stället för snördeg?

Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Grönkålspaj med ädelost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 100 g grönkål, strimlad
  • 150 g ädelost
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 530 g kyld smördeg (2 frp)
  • 1 ägg, till pensling

Grönkålspaj med ädelost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Grönkålspaj formad som en julgran med ädelost och valnötter. Perfekt att bjuda på till glöggminglet, låt alla gäster bryta en gren direkt från skärbrädan.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör tills den är mjuk. Tillsätt grönkålen och stek tills den mjuknat.
  2. Bryt osten i bitar. Blanda ost, valnötter, crème fraiche, salt och peppar med grönkålen.
  3. Skär smördegsarken till formen av två granar. Fördela fyllningen på den ena smördegsgranen och lägg den andra ovanpå.
  4. Skär remsor längs med sidorna av granen som grenar, och tvinna dem. Vispa lätt uppägget och pensla pajen. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

Tips

Pajen går bra att laga i en vanlig pajform också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2021-12-08

Kan man ha paj eller pizzadeg i stället för snördeg?

Liknande recept

Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)