Grönkålspaj med cheddarost

Grönkålspaj med cheddarost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Goda minipajer med frasig smördeg och fyllning av purjolök, grönkål och cheddarost. Perfekta att servera på julbordet.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
  • 100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Skär ut tolv fyrkanter av smördegen och kavla bitarna något tunnare.
  3. Tryck ner i en muffinsplåt täckt med bitar av bakplåtspapper. Hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötter. Pensla degkanterna med äggstanningen och häll sedan över resten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Jan-Olof: Ja, det går bra att frysa pajerna. Vänligen Hanna, redaktör

Anna

2020-12-28

Väldigt goda småpajer.

Jan-Olof

2020-12-26

Jättegoda! Undrar om det fungerar att frysa dom?

Nina

2020-12-20

Supergod ...

Susanne

2020-11-25

Jättegoda. Fick tummen upp av hela familjen. Blev några kvar till dagen efter som åts kalla. Lika goda

Grönkålspaj med cheddarost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 dl valnötter

Grönkålspaj med cheddarost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(40)

Goda minipajer med frasig smördeg och fyllning av purjolök, grönkål och cheddarost. Perfekta att servera på julbordet.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken

Gör så här

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Skär ut tolv fyrkanter av smördegen och kavla bitarna något tunnare.
  3. Tryck ner i en muffinsplåt täckt med bitar av bakplåtspapper. Hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötter. Pensla degkanterna med äggstanningen och häll sedan över resten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Jan-Olof: Ja, det går bra att frysa pajerna. Vänligen Hanna, redaktör

Anna

2020-12-28

Väldigt goda småpajer.

Jan-Olof

2020-12-26

Jättegoda! Undrar om det fungerar att frysa dom?

Nina

2020-12-20

Supergod ...

Susanne

2020-11-25

Jättegoda. Fick tummen upp av hela familjen. Blev några kvar till dagen efter som åts kalla. Lika goda