Grönkålspaj med cheddarost

Grönkålspaj med cheddarost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Goda minipajer med frasig smördeg och fyllning av purjolök, grönkål och cheddarost. Perfekta att servera på julbordet.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten.
  2. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Skär ut tolv fyrkanter av smördegen och kavla bitarna något tunnare.
  3. Tryck ner i en muffinsplåt täckt med bitar av bakplåtspapper. Hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötter. Pensla degkanterna med äggstanningen och häll sedan över resten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Jan-Olof: Ja, det går bra att frysa pajerna. Vänligen Hanna, redaktör

Anna

2020-12-28

Väldigt goda småpajer.

Jan-Olof

2020-12-26

Jättegoda! Undrar om det fungerar att frysa dom?

Nina

2020-12-20

Supergod ...

Susanne

2020-11-25

Jättegoda. Fick tummen upp av hela familjen. Blev några kvar till dagen efter som åts kalla. Lika goda

Liknande recept

Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(225)
Spara recept

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Grönkålspaj med cheddarost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
  • 0.5 purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl riven cheddarost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 dl valnötter

Grönkålspaj med cheddarost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Goda minipajer med frasig smördeg och fyllning av purjolök, grönkål och cheddarost. Perfekta att servera på julbordet.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten.
  2. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Skär ut tolv fyrkanter av smördegen och kavla bitarna något tunnare.
  3. Tryck ner i en muffinsplåt täckt med bitar av bakplåtspapper. Hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötter. Pensla degkanterna med äggstanningen och häll sedan över resten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-07

Till Jan-Olof: Ja, det går bra att frysa pajerna. Vänligen Hanna, redaktör

Anna

2020-12-28

Väldigt goda småpajer.

Jan-Olof

2020-12-26

Jättegoda! Undrar om det fungerar att frysa dom?

Nina

2020-12-20

Supergod ...

Susanne

2020-11-25

Jättegoda. Fick tummen upp av hela familjen. Blev några kvar till dagen efter som åts kalla. Lika goda

Liknande recept

Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(225)
Spara recept

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)