Coleslaw med grönkål och äpple

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
  2. Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-12-23

Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet

Liknande recept

Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Coleslaw med grönkål och äpple
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
  2. Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-12-23

Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet

Liknande recept

Spara recept

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)