Coleslaw med grönkål och äpple
  • Tid 15 min

Coleslaw med grönkål och äpple

4.29 (7 betyg)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.

  2. 2

    Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet