Grillad blomkål med tryffelaioli

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Rejält gott! Ruskigt enkelt!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 blomkålshuvuden (à 600 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk torkad basilika
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tryffelaioli
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • tryffelolja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Stek vitlöksklyftorna till tryffelaiolin hela med skal i olja i en stekpanna till ordentlig färg runt om. Mosa ut innehållet med en gaffel. Blanda med majonnäs och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. Ansa blomkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. (De blomkålsbitar som lossnar går också bra att lägga på grillen, även blasten.) Blanda olja, citronsaft, basilika, salt och peppar. Pensla blomkålen med oljan. Grilla till fin färg och därefter på indirekt värme tills den är mjuk, ca 10 min. Servera med tryffelaiolin.

Tips

Citronoljan som blir över kan serveras till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Grillad blomkål med tryffelaioli
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 blomkålshuvuden (à 600 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk torkad basilika
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tryffelaioli
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • tryffelolja
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grillad blomkål med tryffelaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Rejält gott! Ruskigt enkelt!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek vitlöksklyftorna till tryffelaiolin hela med skal i olja i en stekpanna till ordentlig färg runt om. Mosa ut innehållet med en gaffel. Blanda med majonnäs och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
  2. Ansa blomkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. (De blomkålsbitar som lossnar går också bra att lägga på grillen, även blasten.) Blanda olja, citronsaft, basilika, salt och peppar. Pensla blomkålen med oljan. Grilla till fin färg och därefter på indirekt värme tills den är mjuk, ca 10 min. Servera med tryffelaiolin.

Tips

Citronoljan som blir över kan serveras till maten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)