Grillad blomkål med tryffelaioli
  • Tid 25 min

Grillad blomkål med tryffelaioli

2.9 (10 betyg)

Rejält gott! Ruskigt enkelt!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 blomkålshuvuden (à 600 g)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
Tryffelaioli
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • tryffelolja
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek vitlöksklyftorna till tryffelaiolin hela med skal i olja i en stekpanna till ordentlig färg runt om. Mosa ut innehållet med en gaffel. Blanda med majonnäs och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

  2. 2

    Ansa blomkålen. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. (De blomkålsbitar som lossnar går också bra att lägga på grillen, även blasten.) Blanda olja, citronsaft, basilika, salt och peppar. Pensla blomkålen med oljan. Grilla till fin färg och därefter på indirekt värme tills den är mjuk, ca 10 min. Servera med tryffelaiolin.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Citronoljan som blir över kan serveras till maten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar