För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Grönärtsallad med mynta och svecia

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Grönt och fräscht med sting av smakrik sveciaost.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g sugar snaps
  • 200 g tinade frysta gröna ärtor
  • 1 knippe rädisa
  • 2 myntakvistar
  • 70 g babyspenat
  • 100 g sveciaost
  • Dressing:
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner sockerärtor och sugarsnaps, koka ca 3 min.
  2. Lägg ner de gröna ärtorna och sila av vattnet i ett durkslag direkt. Skölj i iskallt vatten tills de är nedkylda.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Riv myntabladen.
  3. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat och toppa med smulad sveciaost. Ringla över dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

(208)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Spagetti med tomatsås

(43)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Rostad majssallad

(3)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g sockerärtor
  • 100 g sugar snaps
  • 200 g tinade frysta gröna ärtor
  • 1 knippe rädisa
  • 2 myntakvistar
  • 70 g babyspenat
  • 100 g sveciaost
  • Dressing:
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk salt

Grönärtsallad med mynta och svecia

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Grönt och fräscht med sting av smakrik sveciaost.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner sockerärtor och sugarsnaps, koka ca 3 min.
  2. Lägg ner de gröna ärtorna och sila av vattnet i ett durkslag direkt. Skölj i iskallt vatten tills de är nedkylda.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  2. Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Riv myntabladen.
  3. Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat och toppa med smulad sveciaost. Ringla över dressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödkålssallad med fetaost och rostade solroskärnor

(208)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Squashrullader pesto och parmaskinka

(7)

Spagetti med tomatsås

(43)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Rostad majssallad

(3)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)