
Grönärtsallad med mynta och svecia
Betyg (1-5):
Grönt och fräscht med sting av smakrik sveciaost.
Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g sockerärtor
- 100 g sugar snaps
- 200 g tinade frysta gröna ärtor
- 1 knippe rädisa
- 2 myntakvistar
- 70 g babyspenat
- 100 g sveciaost
- Dressing:
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 3 msk pressad citronsaft
- 1 tsk honung
- 1 dl olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner sockerärtor och sugarsnaps, koka ca 3 min.
- Lägg ner de gröna ärtorna och sila av vattnet i ett durkslag direkt. Skölj i iskallt vatten tills de är nedkylda.
Dressing
- Blanda alla ingredienserna till dressingen.
- Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Riv myntabladen.
- Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat och toppa med smulad sveciaost. Ringla över dressingen.
Liknande recept
Grönärtsallad med mynta och svecia
Betyg (1-5):
Grönt och fräscht med sting av smakrik sveciaost.
Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg ner sockerärtor och sugarsnaps, koka ca 3 min.
- Lägg ner de gröna ärtorna och sila av vattnet i ett durkslag direkt. Skölj i iskallt vatten tills de är nedkylda.
Dressing
- Blanda alla ingredienserna till dressingen.
- Skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin. Riv myntabladen.
- Fördela alla grönsaker på ett serveringsfat och toppa med smulad sveciaost. Ringla över dressingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!