Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • 0.5 gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
  3. Vänd ner färska örter i salladen!

Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(120)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Brydlings enchiladas

(12)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • 0.5 gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.75 (8 betyg)

Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
  3. Vänd ner färska örter i salladen!

Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinipizza med parmesan

(4)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(120)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Brydlings enchiladas

(12)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Grillade grönsaker med chunky kikärtsröra

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies