Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • 0.5 gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
  3. Vänd ner färska örter i salladen!

Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 200 g grön sparris
  • 0.5 gurka
  • 100 g sugar snaps
  • 150 g fetaost
  • 125 g salladsmix, 1 påse
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Grön sallad med fetaost och rostade pumpakärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (8 betyg)

Sallad med smak av mynta och oregano ger en känsla av Grekland.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de poppar och är gyllene i färgen. Grilla eller stek sparrisen runtom i ca 3 min. Dela i bitar. Hyvla gurkan på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Dela bönorna på hälften och smula fetaosten. Vänd ihop allt med salladsbladen i en stor skål.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen vid servering.
  3. Vänd ner färska örter i salladen!

Tips

För extra nötig smak, blanda i 1 msk pumpakärnsolja i dressingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(134)