Grön ärtsoppa med palsternackschips och kokt ägg

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

De knapriga chipsen och det löskokta ägget är bästa toppingen någonsin på denna ärtsoppa. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 7 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och 1 msk saft
  • nymalen svartpeppar
  • Palsternackschips
  • 300 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Garnering
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • krasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka äggen ca 5 min för en krämig gula.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt ärter, spenat, vatten, kokosmjölk och muskot.
  3. Låt sjuda 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och hyvla palsternackorna tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt med olja och salt och fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 10–15 min, vänd runt någon gång.
  5. Servera soppan toppad med ägg, palsternackschips, rädisor och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(11)

Couscouspanna med fisk

(35)

Fried rice med kikärtor och curry

(11)

Ärtplättar

(10)

Bönmos

(1)

Zucchinifritters med bulgursallad

(27)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Rödbetshummus med pecorino

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 7 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och 1 msk saft
  • nymalen svartpeppar
  • Palsternackschips
  • 300 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Garnering
  • 10 rädisor, tunt skivade
  • krasse

Grön ärtsoppa med palsternackschips och kokt ägg

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

De knapriga chipsen och det löskokta ägget är bästa toppingen någonsin på denna ärtsoppa. Recept av: Therese Elgquist och foto: Magnus Carlsson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka äggen ca 5 min för en krämig gula.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök. Tillsätt ärter, spenat, vatten, kokosmjölk och muskot.
  3. Låt sjuda 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och hyvla palsternackorna tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt med olja och salt och fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 10–15 min, vänd runt någon gång.
  5. Servera soppan toppad med ägg, palsternackschips, rädisor och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kikärtsbollar med couscous, picklad lök och vitlökssås

(11)

Couscouspanna med fisk

(35)

Fried rice med kikärtor och curry

(11)

Ärtplättar

(10)

Bönmos

(1)

Zucchinifritters med bulgursallad

(27)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

Rödbetshummus med pecorino

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies