
Grillspett med grönsaker och saganaki
Betyg (1-5):
Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 portabellosvampar
- 1 liten zucchini
- 1 liten aubergine
- 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
- 1 röd snackpaprika
- 200 g saganaki eller halloumi
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk flingsalt
- Cashewnötsdipp:
- 200 g naturella cashewnötter
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl pressad citronsaft
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- salt
Gör så här
- Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
- Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
- Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.
Servering
Servera gärna med grillad eller stekt citron.
Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.
Liknande recept
Grillspett med grönsaker och saganaki
Betyg (1-5):
Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
- Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
- Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.
Servering
Servera gärna med grillad eller stekt citron.
Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!