Grillspett med grönsaker och saganaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (7 betyg)

Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svamprulle med chevre

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Halloumi och portabellospett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svamprisotto med Västerbottensost och chorizovinägrett

Betyg
Betyg
(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 portabellosvampar
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten aubergine
  • 8 röda steklökar eller 1 stor rödlök i klyftor
  • 1 röd snackpaprika
  • 200 g saganaki eller halloumi
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp:
  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Grillspett med grönsaker och saganaki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (7 betyg)

Lägg grönsaksspett med saganaki på grillen. Saganaki är en grekisk getost som man steker, lite lik halloumi. Varva osten med härliga grönsaker på grillspett och avnjut tillsammans med en krämig cashewnötsdipp!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja, ev blandad med vitlök. Salta.
  2. Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus, slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
  3. Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen.

Servering

Servera gärna med grillad eller stekt citron.

Tips

Fint att garnera med valfria hackade örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svamprulle med chevre

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Halloumi och portabellospett

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Svamprisotto med Västerbottensost och chorizovinägrett

Betyg
Betyg
(14)