Zucchini- och svamppasta

Zucchini- och svamppasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En riktig favorit som är krämig ochmättande. Väldigt populär hos allasom provar. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havredryck
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk olivolja, att steka i
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna med hälften av havredryckentill en slät massa. Häll i resten avdrycken och mixa lite till.
  2. Fräs champinjoner och vitlök i olja på låg värme tills champinjonerna är mjuka. Salta och peppra.
  3. Riv zucchinin grovt och krama ut vattnet ordentligt. Vänd ner i pannan och låt fräsa meden stund. Häll i havredrycken och tillsätt osten. Vänd ner pastan och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bästa säsongen för zucchini är sommar och höst.Nu i mars/april kan man gärna byta ut zucchinin mot valfrimängd grönkål, som man låter fräsa med. Det blir jättegottoch är rätt i säsong.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Zucchini- och svamppasta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g spagetti
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havredryck
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk olivolja, att steka i
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 dl riven ost

Zucchini- och svamppasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En riktig favorit som är krämig ochmättande. Väldigt populär hos allasom provar. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna med hälften av havredryckentill en slät massa. Häll i resten avdrycken och mixa lite till.
  2. Fräs champinjoner och vitlök i olja på låg värme tills champinjonerna är mjuka. Salta och peppra.
  3. Riv zucchinin grovt och krama ut vattnet ordentligt. Vänd ner i pannan och låt fräsa meden stund. Häll i havredrycken och tillsätt osten. Vänd ner pastan och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bästa säsongen för zucchini är sommar och höst.Nu i mars/april kan man gärna byta ut zucchinin mot valfrimängd grönkål, som man låter fräsa med. Det blir jättegottoch är rätt i säsong.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!