Zucchini- och svamppasta
  • Tid 30 min

Zucchini- och svamppasta

4.67 (3 betyg)

En riktig favorit som är krämig och mättande. Väldigt populär hos alla som provar. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g spagetti
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl havredryck
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk olivolja, att steka i
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 zucchini
  • 1 dl riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    oka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa solrosfröna med hälften av havredrycken till en slät massa. Häll i resten av drycken och mixa lite till.

  2. 2

    Fräs champinjoner och vitlök i olja på låg värme tills champinjonerna är mjuka. Salta och peppra.

  3. 3

    Riv zucchinin grovt och krama ut vattnet ordentligt. Vänd ner i pannan och låt fräsa med en stund. Häll i havredrycken och tillsätt osten. Vänd ner pastan och smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bästa säsongen för zucchini är sommar och höst. Nu i mars/april kan man gärna byta ut zucchinin mot valfri mängd grönkål, som man låter fräsa med. Det blir jättegott och är rätt i säsong.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar