Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli

Ostfylld portabello med färskpotatis och paprika-aioli

0 (0 betyg)

Goda grillade svampar fyllda med smakrik ost, serveras med rostad potatis och aioli.

  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 8 portabellosvampar
  • 150 g emmentalerost, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kg små potatisar, kokta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g sparrisbroccoli
Paprika-aioli
  • 1 liten röd paprika
  • 1 röd chili
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl neutral olja
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta bort foten på svampen. Fyll hatten med ost, vitlök och salt. Lägg ihop svamparna två och två.

  2. 2

    Vänd runt potatisarna i olja och salt. Lägg först paprikan på grillen och grilla tills skalet är svart. Grilla chilin till fin färg. Grilla potatisen krispig och genomvarm.

  3. 3

    Pensla svamparna med olja och grilla tills de sjunkit ihop och osten smält. Ha tålamod och vänd några gånger under grilltiden. Grilla broccolin hastigt, strö över lite flingsalt.

Paprika-aioli:

  1. 1

    Dra loss det brända skalet på paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa paprika och chili slätt med mixerstav. Vispa ihop äggula, senap och vinäger.

  2. 2

    Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt paprikan och chili i majonnäsen och smaka av med vitlök och salt. Servera svamparna med potatis, broccoli och aioli.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar