Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.
  3. Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.
  4. Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinisoppa med mozzarella

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Krämig grönkåls- och pumpagratäng

Betyg
Betyg
(15)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan

Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.
  3. Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.
  4. Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinisoppa med mozzarella

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quesadillas med kikärter, spenat och fetaost

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Krämig grönkåls- och pumpagratäng

Betyg
Betyg
(15)