Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.
  3. Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.
  4. Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Korvstroganoff på grillen

(3)

Piccata med ratatouille

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Lunchlådesallad

(5)

Burrito med kyckling

(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan

Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.
  3. Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.
  4. Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Korvstroganoff på grillen

(3)

Piccata med ratatouille

(1)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Lunchlådesallad

(5)

Burrito med kyckling

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies