Grillade spareribs med frijoles och grillad majs

Grillade spareribs med frijoles och grillad majs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

De godaste grillade ribsen med de bästa tillbehören - bönröra och majskolv. Smakrikt och gott recept till grillfesten av Jonas Cramby.

Tillagningstid: 30 min + ca 3 tim på grillen
4 portioner
  • 2 hela sidor spareribs
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 nävar rökspån
  • Sweet Baby Rays barbequesås
  • Frijoles – Het bönröra
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 jalapeño, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g svarta bönor, avrunna, frp (bruttovikt)
  • 0.5 dl Juice från pickles (lag från picklade grönsaker, t ex gurka)
  • salt
  • Elotes – Grillad majs med parmesan
  • 4 majskolvar med blast
  • 4 grillspett
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 lime, pressad saft
  • chilipulver

Gör så här

  1. Trimma revbenen St Louis style – skär bort den övre broskdelen som sitter fast i benen så att det blir en fyrkantig form på ribsen. På baksidan sitter en tunn silverhinna som blir seg och pappersaktig vid grillning. Ta bort den genom att pilla loss ett hörn och sedan dra bort med hjälp av lite hushållspapper för bättre grepp. Krydda med salt och peppar.
  2. Gör i ordning grillen för indirekt grillning. När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110 och 120 grader slänger du på några nävar rökspån och låter sedan revbenen rökgrilla med bensidan neråt i ca en timme. Vänd på ribsen och rökgrilla i en timme till.
  3. Lägg ribsen på aluminiumfolie, häll över lite äppeljuice och slå in som ett paket. Grilla ytterligare en timme. Ta ut ribsen ur paketet, pensla med BBQ-sås och grilla direkt över glöden tills såsen blivit härligt karamelliserad. Vänd. Skär upp benen och servera med frijoles och elotes.

Frijoles - Het bönröra

  1. Stek lök, vitlök och jalapeño i olja tills det mjuknat. Häll på de avrunna bönorna och picklesjuicen. Häll på vatten så att det täcker med ca 2 cm.
  2. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 15 min. Ta upp en till två deciliter bönor och mixa dem slätt. Häll tillbaka till de hela bönorna och blanda runt. Det går också bra att mixa grovt direkt i kastrullen med en stavmixer. Smaka av med salt och ev mer picklesjuice.

Elotes - Grillad majs med parmesan

  1. Grilla majsen med blasten kvar på direkt värme. Grilla tills blasten blivit svart och nästan börjar brinna – då har majsen därunder blivit perfekt ångad. Låt svalna lite, ta bort blasten och lägg tillbaka på grillen.
  2. Grilla tills den börjar få fin färg. Stoppa grillspett i kolvarna att hålla i. Pensla med majonnäs, salta, pressa på lite limesaft och strö över parmesan. Strö över lite chilipulver och ät som en majsklubba.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Grillade spareribs med frijoles och grillad majs
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 hela sidor spareribs
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 nävar rökspån
  • Sweet Baby Rays barbequesås
  • Frijoles – Het bönröra
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 jalapeño, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g svarta bönor, avrunna, frp (bruttovikt)
  • 0.5 dl Juice från pickles (lag från picklade grönsaker, t ex gurka)
  • salt
  • Elotes – Grillad majs med parmesan
  • 4 majskolvar med blast
  • 4 grillspett
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 lime, pressad saft
  • chilipulver

Grillade spareribs med frijoles och grillad majs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

De godaste grillade ribsen med de bästa tillbehören - bönröra och majskolv. Smakrikt och gott recept till grillfesten av Jonas Cramby.

Tillagningstid: 30 min + ca 3 tim på grillen
4 portioner

Gör så här

  1. Trimma revbenen St Louis style – skär bort den övre broskdelen som sitter fast i benen så att det blir en fyrkantig form på ribsen. På baksidan sitter en tunn silverhinna som blir seg och pappersaktig vid grillning. Ta bort den genom att pilla loss ett hörn och sedan dra bort med hjälp av lite hushållspapper för bättre grepp. Krydda med salt och peppar.
  2. Gör i ordning grillen för indirekt grillning. När värmen ligger stadigt någonstans mellan 110 och 120 grader slänger du på några nävar rökspån och låter sedan revbenen rökgrilla med bensidan neråt i ca en timme. Vänd på ribsen och rökgrilla i en timme till.
  3. Lägg ribsen på aluminiumfolie, häll över lite äppeljuice och slå in som ett paket. Grilla ytterligare en timme. Ta ut ribsen ur paketet, pensla med BBQ-sås och grilla direkt över glöden tills såsen blivit härligt karamelliserad. Vänd. Skär upp benen och servera med frijoles och elotes.

Frijoles - Het bönröra

  1. Stek lök, vitlök och jalapeño i olja tills det mjuknat. Häll på de avrunna bönorna och picklesjuicen. Häll på vatten så att det täcker med ca 2 cm.
  2. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca 15 min. Ta upp en till två deciliter bönor och mixa dem slätt. Häll tillbaka till de hela bönorna och blanda runt. Det går också bra att mixa grovt direkt i kastrullen med en stavmixer. Smaka av med salt och ev mer picklesjuice.

Elotes - Grillad majs med parmesan

  1. Grilla majsen med blasten kvar på direkt värme. Grilla tills blasten blivit svart och nästan börjar brinna – då har majsen därunder blivit perfekt ångad. Låt svalna lite, ta bort blasten och lägg tillbaka på grillen.
  2. Grilla tills den börjar få fin färg. Stoppa grillspett i kolvarna att hålla i. Pensla med majonnäs, salta, pressa på lite limesaft och strö över parmesan. Strö över lite chilipulver och ät som en majsklubba.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!