Grillade revbensspjäll

Betyg (1-5):
3.16 (129 betyg)

Saftiga och honungsmarinerade. Perfekt till buffén och som plockmat.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk vinäger
  • 1 skalad gul lök, i klyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tjockskuret revbensspjäll
  • Glaze:
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk rökextrakt (liquid smoke)
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en rymlig gryta och lägg i buljongtärningar, vinäger, lök och lagerblad. Koka upp och lägg i revbensspjällen. Koka tills köttet lossnar lätt från benen, 1-1,5 timme.
  2. Ta upp spjällen och låt dem rinna av någon minut. Blanda ingredienserna till glazen och pensla på spjällen. Grilla revbenen runt om, några minuter på varje sida så att de får färg. Pensla med glaze under tiden.

Servering

Servera gärna med en coleslaw och rostade grönsaker.

Tips

Ge dina spjäll en både het och rökig smak genom att byta ut rökextraktet mot chipotle pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Brunchplåt - Coop

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 msk vinäger
  • 1 skalad gul lök, i klyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 tjockskuret revbensspjäll
  • Glaze:
  • 1 msk söt senap
  • 1 tsk rökextrakt (liquid smoke)
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk vinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 msk olja

Grillade revbensspjäll

Betyg (1-5):
3.16 (129 betyg)

Saftiga och honungsmarinerade. Perfekt till buffén och som plockmat.

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp vatten i en rymlig gryta och lägg i buljongtärningar, vinäger, lök och lagerblad. Koka upp och lägg i revbensspjällen. Koka tills köttet lossnar lätt från benen, 1-1,5 timme.
  2. Ta upp spjällen och låt dem rinna av någon minut. Blanda ingredienserna till glazen och pensla på spjällen. Grilla revbenen runt om, några minuter på varje sida så att de får färg. Pensla med glaze under tiden.

Servering

Servera gärna med en coleslaw och rostade grönsaker.

Tips

Ge dina spjäll en både het och rökig smak genom att byta ut rökextraktet mot chipotle pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Brunchplåt - Coop

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Klassisk lasagne - Coop

(63)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies