Grillade laxspett
  • Tid 50 min

Grillade laxspett

2.62 (29 betyg)

Vidga dina vyer på grillbordet. Fisk med lime och chili blir mums till middag och lunch!

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
Marinad:
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 msk honung
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk olja
  • 1.5 tsk flingsalt
Till spettet:
  • 600 g färsk laxfilé, delad i stora kuber
Servering:
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ner laxbitarna i marinaden och låt ligga kallt minst 30 minuter, gärna längre. Hit kan du förbereda hemma dagen innan.

  2. 2

    Trä laxbitarna på grillspett och grilla 3-5 minuter på varje sida, beroende på laxbitarnas storlek. När de känns fasta när du trycker på dem är de klara.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar