Grillade laxbiffar med yoghurtsås
  • Tid 30 min

Grillade laxbiffar med yoghurtsås

3.44 (64 betyg)

Välsmakande biffar med färska kryddor som är lätta att göra både till lunch eller middag.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 32

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g finhackad laxfilé
  • 1 finhackad gul paprika
  • 1 finhackad röd lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Yoghurtsås:
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finhackad basilika
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Röd quinoa- och bulgursallad:
  • 2 dl röd quinoa
  • 2 dl bulgur
  • 4 urkärnade tomater, i klyftor
  • 0.5 skalad gurka i bitar
  • 1 dl sultanrussin
  • 0.5 dl grovhackad bladpersilja
Dressing:
  • 3 finhackade vårlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda fisken med paprika, lök och vitlök, gräslök, dill och kryddor i en matberedare och blanda hastigt till en färs. Forma färsen till små biffar. Pensla biffarna med lite olja och grilla eller stek på båda sidor i några minuter tills de fått färg.

Yoghurtsås

  1. 1

    Blanda alla ingredienser. Lägg upp yoghurten i en skål, gör en liten grop i såsen och häll i olivoljan.

Röd quinoa- och bulgursallad

  1. 1

    Koka quinoa och bulgur enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna. Blanda samman quinoa och bulgur med tomatklyftorna, gurkan, russinen och persiljan.

Dressing

  1. 1

    Blanda ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över quinoa- och bulgurblandningen, blanda runt och servera genast.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    30 min - vilket skämt! Möjligen om man är fyra kockar som arbetar parallellt.